PO UKUSU GLUMACA, A UINAT TRAMPU: Nagrada za “Hidden Figures”, film o afroameričkim naučnicima u Nasi

0
45
Hidden Figures/ Photo: imdb.com
Hidden Figures/ Photo: imdb.com

Film “Hidden Figures”, istinita priča o afroameričkim naučnicima u Nasi, osvojio je nagradu kao najbolji film američkog Udruženja filmskih glumaca (SAG), pred predstojeću dodelu prestižnog Oskara.

hidden f

Denzel Vašington u filmu “Fences” dobio je nagradu kao najbolji glumac, dok je Ema Stoun proglašena za najbolju glumicu u mjuziklu “La La Land”, koji je dobio rekordnih 14 nominacija za Oskara.

Fences/ Photo: imdb.com
Fences/ Photo: imdb.com

Ceremonija dodele nagrada u Los Andjelesu održana je u senci ukaza Donalda Trampa o zabrani ulaska u SAD državljana sedam muslimanskih zemalja, jer su neki glumci tokom govora pomenuli i osudili odluku američkog predsednika.

Zabrinutost je izrazila i američka Akademija za film i nauku, koja dodeljuje Oskare, navodeći da postoji mogućnost da iranskom reditelju Asgaru Farhadiju ne bude odobrena viza za dolazak na ceremoniju dodele nagrada koja je zakazana 26. februara u Los Andjelesu.

sale

Farhadi, čiji je film “The Salesman” nominovan u kategoriji najboljeg stranog filma, izjavio je potom da neće prisustvovati ceremoniji dodele Oskara.

Izvor: Beta.rs

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime