Home»Muzika»“Kafana kod Keke”: Najkafanskiji od svih kafanskih spotova Zabranjenog pušenja

“Kafana kod Keke”: Najkafanskiji od svih kafanskih spotova Zabranjenog pušenja

4
Shares
Pinterest Google+
Zabranjeno pušenje/ Photo: Nedim Grabovica/Klix.ba
Zabranjeno pušenje/ Photo: Nedim Grabovica/Klix.ba

Novi spot grupe Zabranjeno pušenje za pesmu “Kafana kod Keke” govori o legendarnoj sarajevskoj kafani “RajvoSa” poznatijoj kao “Kafana kod Keke”, koja je već godinama mesto okupljanja brojnih sarajevskih umetnika.

“Kod Keke kad si, znaš, tu ozdraviš za čas, jer tu smo skupa u dobru i zlu…”, stihovi su Seje Sexona i Tomislava Andrića s albuma “Radovi na cesti” grupe Zabranjeno pušenje.

Mnogi sarajevski umetnici će za ovaj kultni prostor reći da je njihov “dnevni boravak” i poslednje utočište od, kako pesma kaže, “bića iz džipova i iz teretane”.

U spotu su učestvovala i neka od najvećih imena kulturne scene regije koji su želeli da pokažu da ne postoje granice ni politike koje mogu sprečiti dobre ljude da se i dalje, usprkos svemu što se oko njih događa, viđaju i druže.

Spot za pesmu “Kafana kod Keke” je šesti spot s albuma “Radovi na cesti”.

Zabranjeno pušenje/ Photo: Nedim Grabovica/Klix.ba
Zabranjeno pušenje/ Photo: Nedim Grabovica/Klix.ba

Na snimanju spota bili su brojni prijatelji i kolege grupe Zabranjeno pušenje kao što su stari članovi grupe Elvis J. Kurtovich i Marin Gradac, zatim glumci Emir Hadžihafizbegović, Saša Petrović, Filip Šovagović, Senad Bašić, Jelena Gavrilović i Nermin Tulić. Tu su bili i Mladen Vojičić Tifa, grupa Futavci, Jasmin Duraković i nezaobilazni vlasnik kafane “RajvoSa” Keka.

Spot je snimila i režirala ekipa iz multimedijalnog studija “Spektroom” – Nikola Blagojević, Amer Beganović i Zlatan Menković.

Autori pesme “Kafana kod Keke” su Sejo Sexon, Tomislav Andrić i Toni Lović, produkciju potpisuju Sejo Sexon i Toni Lović, a master Džon Dejvis (Metropolis Mastering London).

 

Previous post

REGE S BEOGRADSKIM ŠMEKOM: Smoke'n'Soul objavili album "Soul Infected"

Next post

PO UKUSU GLUMACA, A UINAT TRAMPU: Nagrada za "Hidden Figures", film o afroameričkim naučnicima u Nasi

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *