Skinite se, molim… Baletska predstava s nagim plesačima, za nagu publiku

0
33
Sydney Dance Company/ Photo: Facebook @sydneydanceco
Sydney Dance Company/ Photo: Facebook @sydneydanceco

Sydney Dance Company održala je neobičan performans: njeni članovi igrali su nagi pred nagom publikom.

Radi se o predstavi pod nazivom “Nude Live”, inspirisanom aktuelnom izložbom posvećenoj aktovima u sidnejskoj Galeriji Novog Južnog Velsa.

– Ovo je jedan poseban performans koji odvodi u intiman, apsorbujući svet gde se sreću umetnost i ples – stoji na zvaničnom sajtu Sidney Dance Company.

Koreograf Rafael Bonačela osmislio je igračke minijature koje su izvođene u osam izložbenih sala Galerije Novog Južnog Velsa. Sedmoro baletana igralo je oko slika, skulptura i fotografija Pikasa, Frojda, Matisa i Rodena.

Sydney Dance Company/ Photo: Facebook @sydneydanceco
Sydney Dance Company/ Photo: Facebook @sydneydanceco

Pošto je prodaja karata za ovaj performans slabo išla, organizatori su se odlučili za mali eksperiment: dodali su nastupe samo za nagu publiku. Ulaznice su planule.

Tri “nage” večeri prodate su brže nego karte za normalno gledanje, u odeći. Jedini uslov je bio da posetioci skinu sve sa sebe i da su stariji od 18 godina.

– Kada sam počeo da pravim koreografiju, nisam hteo da ona bude sramežljiva, da se skrivamo. Nisam određivao pokrete prema tome kako će telo izgledati bez odeće, da li će mi se videti anus ili međunožje – kazao je Bonačela za “Gardijan” i dodao da su ovi rasprodati nagi performansi bili vrhunac njegove karijere.

Izvor: Blic.rs

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime