Pozorište – predavanje – performans “U potrazi za Evropom” u CZKD

0
27
Lukas De MAn/ Photo: youtube.com printscreen
Lukas De Man/ Photo: youtube.com printscreen

U Centru za kulturnu dekontaminaciju 30. januara u 19:00 časova biće izvedena predstava “U potrazi za Evropom” Lukasa De Mana.  

Još 2015. godine pozorišni reditelj Lukas De Man započeo je putovanje kako bi bolje razumeo Evropu danas. Zajedno sa novinarom, dramaturgom i kamermanom, putovao je 30 dana u 17 gradova u 8 zemalja. On je razgovarao s modernim vizionarima o tome kako oni vide budućnost Evrope, i inspirisan tim razgovorima, kreirao je neobičan format performansa “pozorišnog predavanja” nazvanog “De Man u Evropi”.

Predstava “U potrazi za Evropom” bila je jedna od najboljih u kulturnom programu “Evropa ljudi” za vreme holandskog predsedavanja EU.

Lukas De Man/ Photo: Promo
Lukas De Man/ Photo: Promo

Euro-kriza, socijalna nejednakost, imigracija, terorizam, fašizam, nemiri… Kriza finansijskih, političkih i društvenih sistema. Tranzicija, ali ka čemu? Šta mi možemo učiniti da promenimo svoja društva? Ko su vizionari danas i kako oni vide naše vreme i zajednice? Šta oni misle da treba da se promeni i, što je još važnije, šta rade po tom pitanju? Ova pitanja biće postavljena i u Beogradu, a posebno naizgled malodušnoj mlađoj generaciji.

Na svon putovanju, Lucas De Man je otkrio generaciju koja ima pragmatičan-idealistički pogled, koja koristi umetnost i tehnologiju na različite načine kako bi se stvorile zajednice i društveni pokreti u zajedničkoj borbi za zaštitu naših dobara, nove demokratije i sveta u kome blisko zajedno živimo.

“U potrazi za Evropom” otkriva projekte novih vizionara koji se ne bave stvaranjem boljeg sveta, već stvaranjem osećaja zajedništva.

https://www.youtube.com/watch?v=6NpEHG46NL0&t=31s

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime