Home»Muzika»Interpol u Beogradu: Američki rokeri zauzimaju Kalemegdanske rovove

Interpol u Beogradu: Američki rokeri zauzimaju Kalemegdanske rovove

6
Shares
Pinterest Google+
Interpol/ Photo: Facebook @interpol
Interpol/ Photo: Facebook @interpol

Jedan od najcenjenijih alt-rok bendova današnjice, njuroški trio Interpol, održaće koncert 13. avgusta u rovu ispod Vojnog muzeja na Kalemegdanu.

Pol Benks (gitara, vokal), Daniel Kesler (gitara) i Sem Fogarino (bubnjevi) krenuće ovog leta na evropsku turneju kojom će obeležiti 15 godina od izlaska albuma prvenca “Turn On The Bright Lights” i koji će u celosti izvesti na koncertima. Tako će publika u Beogradu moći uživo da čuje hitove “Untitled”, “PDA”, “Obsticle 1”, “Say Hello To The Angels”…

Priča o sastavu Interpol počinje u Njujorku 1997. godine kada su Daniel Kesler, Karlos Dengler, Greg Drudi i Pol Benks oformili bend. Tri godine kasnije bubnjar Drudi je napustio bend, a na njegovo mesto je došao Sem Fogarino.

Sa izdavačkom kućom Matador Records 2002. godine su potpisali ugovor i objavili prvi album, “Turn on the Bright Lights”, koji se našao na desetoj poziciji godišnje liste albuma NME magazina, kao i na prvom mestu Pitchfork Media Top 50 Albuma. Do sada je prodat u više od milion kopija i po mnogima i danas važi za najjače ostvarenje u diskografiji benda u muzičkom i liričkom smislu.

Interpol/ Photo: Facebook @interpol
Interpol/ Photo: Facebook @interpol

U narednih 15 godina Interpol je objavio još četiri albuma – “Antics” (2004), “Our Love to Admire” (2007), “Interpol” (2010), poslednji sa basistom Carlosom Denglerom koji je posle toga napustio bend, i “El Pintor” (2014). Banks, Kessler i Fogarino trenutno rade na novom materijalu u rodnom Njujorku koji će izdati sledeće godine za Matador Records.

Hvaljeni od strane kritike i sa armijom fanova, bend je ostao veran svom prepoznatljivom mračnom stavu i pesmama na kojima dominiraju himnični refreni i duboki, teatralni vokal Paula Benksa. Gostovali su u brojnim TV emisijama, poput “Late Show with David Letterman” i “Conan”, a nastupali su na glavnim binama najvećih svetskih festivala kao što su Coachella, Lollapalooza i Primavera.

Beograd je jedini grad iz regiona u kojem će njuroški bend nastupiti u okviru turneje “Turn On The Bright Lights Anniversary Тour” a fanovi iz okolnih zemalja karte mogu da nabave putem Eventim sajta.

Karte za beogradski koncert benda Interpol biće puštene u prodaju u petak, 27. januara preko Evetim prodajne mreže, dok je određeni broj ulaznica već dostupan preko zvaničnog sajta benda.

Previous post

Pronašli smo "Kuću muzike"... samo je 613 kilometara od Beograda, autopoutem M1

Next post

Nije odoleo... Kopola pravi video igricu "Apokalipsa danas"

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *