Home»Muzika»U2 TURBULENCIJE: Stopirali novi album da bi krenuli na turneju… Ali, ne mogu da se dogovore šta će da sviraju

U2 TURBULENCIJE: Stopirali novi album da bi krenuli na turneju… Ali, ne mogu da se dogovore šta će da sviraju

7
Shares
Pinterest Google+
U2/Photo: facebook@U2
U2/Photo: [email protected]

Bend U2 prestao je sa radom na najnovijem albumu “Songs of Exeprience” kako bi mogli da se koncentrišu na predstojeću turneju, koja je organizovana u čast 30. godišnjice albuma “The Joshua Tree”.

Međutim, ukoliko basista Adam Klejton uspe da izgura svoje, bend će na svojim nastupima ipak svirati neke od pesama sa novog albuma. Ipak pre nego što uzmu ovaj predlog u razmatranje, bend mora da se dogovori o planu i redu izvođenja pesama prilikom nastupa.

– Još uvek nismo smislili kojim ćemo redosledom da sviramo pesme na nastupima, ali mislim da to ne bi trebalo uopšte da bude neki problem – rekao Adam je za portal Rolling Stone i dodao:

– Mislim da ćemo natup započeti nekim pesmama sličnim onim sa albuma “Songs of Innocence” kako bi našu publiku pripremili za ono što sledi (nove pesme) i da bi pokazali odakle sve to potiče. Mislim da će u jednom trenutku i cela scena biti promenjena. Kako god, oko svega treba da se dogovorimo.

On je objasnio da je njegova želja da odsviraju pesmu ili dve sa najnovijeg albuma.

– Ipak, iako je to moja velika želja, prvo moramo da vidimo temu i priču cele turneje i da li se te pesme uklapaju opšte.

U2/Photo: facebook@U2
U2/Photo: [email protected]

Ova njegova je želja je najverovatnij i uzrok njegovog protivljenja ideji da ovo bude nosalgična turneja.

– Usprotivio sam se tome, ali možda je ipak bitnije da pokažemo ljudima ko smo posle 30 godina i kako je naš celukupan rad uticao na nas kao na bend.

Premijeru novog albuma Klejton je najavio za kraj ove godine.

– Nigde nema rasporeda ili nekog određenog datuma kada bi album trebalo da bude objavljen, ali mislim da bi trebalo da bude gotov do kraja godine. Album ćemo svakako u toku godine još doraditi, ali naravno posle ove turneje.

I.N./Izvor: Rollingstone

Previous post

Nastavljaju se "Perverzije" u Sava Centru

Next post

Vikend u Metropolisu uz Kvartet za dušu i Brazilian Jazz Collective

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *