“T2 Trainspotting” otvara Festival novog britanskog filma PlayUK

0
29
T2 Trainspotting/ Photo: Promo
T2 Trainspotting/ Photo: Promo

British Council i Kulturni centar Beograda pozivaju publiku na jedinstveni međunarodni festival britanskog filma – PlayUK.

Od 16. do 19. februara, publika u šest gradova Zapadnog Balkana će moći da pogleda deset filmskih premijera najboljih savremenih igranih i dokumentarnih filmova britanskih autora koji su privukli veliku pažnju na nekim od najvažnijih svetskih filmskih festivala.

Festival otvara “T2 Trainspotting”, koji ponovo okuplja originalnu postavu jednog od najuticajnijih filmova 90-ih godina.

Zbog jakog uticaja koji ima na naš svakodnevni život, kao i na naš humor i način govora, britanski film je već decenijama jedinstveni fenomen u savremenoj globalnoj kulturi.

T2 Trainspotting/ Photo: Promo
T2 Trainspotting/ Photo: Promo

British Council zato organizuje PlayUK istovremeno u šest gradova Zapadnog Balkana da bi publika u Beogradu, Podgorici, Prizrenu, Sarajevu, Skoplju i Tirani u isto vreme mogla da pogleda i podeli utiske o intrigantnim filmovima najnovije britanske produkcije.

U svetu dinamičnih promena u kome politika utiče na odnose širom planete, cilj festivala PlayUK je da prikaže filmove koji slave ljudsku izdržljivost i sposobnost da pronađemo prave odgovore i rešenja u teškim vremenima.

Takođe, organizatori žele da ukažu i na veoma jak uticaj koji britanska muzika ima u našem regionu. Zbog toga će na festivalu biti prikazani i filmovi o muzici, britanskim muzičkim bendovima, njihovoj zaostavštini, kao i uticaju na naše savremeno društvo.

BC PlayUK - A5 hor SRB-02

Iznad svega, PlayUK slavi film kao umetnost i kao medij koji se lako prilagođava promenama koje sa sobom donose nove tehnologije i koji se stalno menja i pronalazi način da ujedini svoju publiku.

Naziv festivala “PlayUK” izabran je na javnom konkursu koji je British Council sproveo u svim zemljama Zapadnog Balkana gde će se festival održavati. Među više od 470 kreativnih predloga, komisija British Council-a odlučila se za predlog Ognjena Radulovića iz Crne Gore. Kao nagradu, British Council će za Ognjena i njegovih 20 prijatelja prirediti privatnu projekciju jednog od festivalskih ostvarenja.

Festival se organizuje uz podršku Britanske ambasade u Beogradu.

Pogledajte najnoviji trejler za “T2 Trainspotting”…

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime