Home»Film»Film “Rekvijem za gospođu J.” Bojana Vuletića na Berlinalu

Film “Rekvijem za gospođu J.” Bojana Vuletića na Berlinalu

5
Shares
Pinterest Google+

“Rekvijem za gospođu J.”, film u režiji i prema scenariju Bojana Vuletića, sa Mirjanom Karanović u naslovnoj ulozi i u produkciji beogradske kuće See Film Pro, uvršten u oficijelni program 67. Berlinskog filmskog festivala, u program Panorama Special.

Bojan Vuletić, Rekvijem za gospođu J/Photo: FCS
Bojan Vuletić, Rekvijem za gospođu J/Photo: FCS

Rekvijem za gospođu J” je crna komedija o tranziciji koja je pojela svoju decu, o ljudima koji nisu uspeli da se snađu u novom vremenu, jer su oduvek radili pošteno i o ideji da jedina tranzicija koju oni danas vide kao spas je tranzicija na onaj svet.

Ovo je drugi dugometražni igrani film reditelja Bojana Vuletića. Prethodni, “Praktični vodič kroz Beograd sa pevanjem i plakanjem” premijerno je prikazan 2011. na festivalu A kategorije u Karlovim Varima.

Direktor fotografije “Rekvijema…” je Jelena Stanković, montažer Vladimir Pavlovski, scenograf Zorana Petrov, kostimograf Lana Pavlović, a dizajner zvuka Boris Trayanov.

Pored Mirjane Karanović, u filmu igraju i Jovana Gavrilović, Danica Nedeljković, Vučić Perović i Mira Banjac, a film je sniman na lokacijama u Beogradu, Sofiji i Skoplju.

Rekvijem za gospođu J/Photo: FCS
Mirjana Karanović, Rekvijem za gospođu J/Photo: FCS

Producent filma je Nenad Dukić (SEE Film Pro). Ko-producenti su Pavlina Jeleva (Geoploly film, Bugarska), Tomi Salkovski (Skopje Film Studio, Makedonija), Alexsander Rodnyansky (Rusija) i Alice Ormieres (Surprise Alley, Francuska). Izvršni producent bio je Miroslav Mogorović (Art & Popcorn).

Međunarodni filmski festival u Berlinu, jedan od tri najprestižnija svetska festivala A kategorije, biće održan od 9. do 18. februara. Film će imati četiti projekcije a ona svečana, premijerna biće održana 13. februara u 19h u velikoj dvorani ZOO Palasta, na Kudamu.

Posle svetske premijere na Berlinalu, film će imati domaću premijeru na predstojećem FEST-u.

Tanjug

Previous post

SVETSKA DŽEZ OAZA Nišville 2017: 12 bina, 130 koncerata, 700 izvođača…

Next post

Održana promocija knjige priča Lazara Ristovskog "Ulična akademija"

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *