Home»Muzika»Gipsy Kings u Beogradu… Kraljevi u martu nastupaju u Hali sportova

Gipsy Kings u Beogradu… Kraljevi u martu nastupaju u Hali sportova

4
Shares
Pinterest Google+
Gipsy Kings/ Photo: Promo
Gipsy Kings/ Photo: Promo

Legendarna grupa Gipsy Kings by Mickael Baliardo, vraća se posle 10 godina u Beograd gde će nastupiti 31. marta u Hali sportova.

Zavodljivo mešanje tradicionalnog flamenko stila sa pop i latino ritmovima, učinilo je Gipsy Kingse svetskim fenomenom i pravim kraljevima muzičke scene, a hitovi “Volare”, “Bamboleo”, “Baila me” i dalje se rado slušaju.

Gipsy Kings su deo nekolicine izuzetnih umetnika u istoriji muzike koji su osmislili univerzalni muzički stil. Posle šest Grammy nominiacija u kategoriji “World music”, konačno su 2014. osvojili nagradu za album “Savor Flamenco“.

Gipsy Kings/ Photo: Promo
Gipsy Kings/ Photo: Promo

U proteklih 28 godina, grupa je išla na nakoliko svetskih turneja i prodaja preko 25 miliona albuma širom sveta. Njihove numere su široko poznate publici i doživele su brojne obrade.

Svoj senzacionalni uspeh na svim meridijanima duguje, pre svega, svom originalnom pristupu izvođenju flamenka koji se ogleda u nepridržavanju strogih pravila koje zahteva tradicionalno izvođenje ove vrste muzike.

Mnogi ne znaju da je jedan od rodonačelnika današnjeg  stila benda – Manitas de Plata, čije je pravo ime Rikardo Baliardo, jedan od najvećih gitarista svih vremena. On je svojom muzikom uticao na sinove Tonina, Žaka i Morisa koji su originalni članovi Gipsy Kingsa.

Kao potvrda romske tradicije, Mikael Baliardo (sin Tonina Baliarda, solo gitariste i osnivača Gipsy Kingsa) pre šest godina je postao stalni član benda koji je odmah prepoznao njegovu kreativnost i talenat kao muzičara i pevača. Mikael je sada i umetnički direktor Gipsy Kingsa. On je veza između tradicije njihove muzike i obnavljanja žanra.

Ulaznice su u prodaji od 24. januara na svim prodajnim mestima CS Eventima: blagajna Doma omladine, Ušće shopping centar, Bilet centar i blagajna KOMBANK Arene, kao i putem sajta www.eventim.rs i www.scnovibeograd.rs.

Previous post

KAD MATORCI ZATRESU GUZE... Penzosi snimili urnebesnu veziju hita Tejlor Svift

Next post

"La La Land" u srpskim bioskopima, kao najava za 45. FEST

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *