Bubnjevi na prodaju! Ali, ne baš obični. Na njima su The Beatles snimili “Love me do”. Cena… prava sitnica

0
29

 

The Beatles/Photo: Facebook@thebeatles
The Beatles/Photo: Facebook@thebeatles

Bubnjevi sa kojima su Bitlsi snimili svoj prvi hit “Love Me Do“ biće ponuđeni na Nate D aukciji, 26. januara, sa početnom cenom od 75.000 dolara.

Ova numera bio njihov prvi veliki singl 1964. godine. Ipak Ringo Star nije bio taj koji je svirao bubnjeve. Njegovo mesto u ovoj pesmi zauzeo je Edi Vajt.

Na koži kojom je prevučen bas bubanj nalaze se logo Bitlsa, Endijevo prezime White (Vajt) i ime proizvođača bubnjeva – Ludvig.

Album “Fantastične četvorke” poznat pod nazivom “White Album“, čiji će primerak u vlasništvu Ringa Stara, takođe biti ponuđen na aukciji, za neverovatnih 790.000 dolara, i tako je svrstan je u 20 najskupljih albuma od strane stajta LoveAntiques.com.

Prema procenama aukcijske kuće, vrednost ploče Bitlsa sa njihovim hitom “Love Me Do” iz 1963. godine je oko 80.500 dolara, dok je vrednost nekih verzija njihovog debi albuma “Please Please Me” oko 7.500 dolara.

Na aukciji će takođe biti ponuđene i ploče na kojima se nalaze rana verzija “God Save The Queen”, numera koju u originalu izvode Sex Pistolsi i retka kopija “Pride (In the Name of Love)”,  benda U2.

Pored albuma “Led Zeppelin” istoimenog benda, na čijem omotu se nalazi ime benda ispisano tirkiznim slovima, aukcionarima će biti dotupna i kopija ploče Dejvida Bouvija “Space Oddity/Wild Eyed Boy From Freecloud”.

I.N./Izvor: NME

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime