Home»Knjige»Vanja Bulić otkrio kako da dobije “vizu za nebo”

Vanja Bulić otkrio kako da dobije “vizu za nebo”

6
Shares
Pinterest Google+
Vanja Bulić/ Photo: HL
Vanja Bulić/ Photo: HL

Vanja Bulić, jedan od najproduktivnijih i najsvestranijih novinara koji je u jugoslovenskim i srpskim medijima prisutan već više od pola veka, u svom novom romanu “Viza za nebo”, u izdanju Lagune, nastavlja da prati uzbudljiva istraživanja novinara “crne hronike” Novaka Ivanovića.

viya

Ovoga puta, on istražuje ubistvo vlasnika noćnog kluba Laleta Svica, nekadašnjeg žestokog momka sa beogradskog asfalta.

Niko danas nije više kvalifikovan od Bulića da piše o takvim likovima pošto je sa ljudima te vrste snimio 950 TV emisija “Biseri”, a oni su bili i “junaci” brojnih novinskih tekstova i dokumentarnih TV filmova koje je Bulić napisao i snimio.

Kako je ispričao Bulić za Tanjug, roman počinje odlaskom Ivanovića da vidi šta se stvarno desilo u noćnom klubu “Sova”, nakon što je dobio anonimni telefonski poziv, sa obaveštenjem da je njegov vlasnik ubijen.

Iskusni Ivanović shvata da policija želi da zataška zločin i to ga podstiče da krene u potragu za pozadinom krvavog događaja.

Pred čitaocima se odvija film Ivanovićeve potajne istrage i, kako je kazao autor, imao je priliku da se bavi istraživačkim novinarstvom i sam je dolazio do neverovatnih otkrića o kojima, naravno, nije smeo da piše, a sada tu šansu daje svom fiktivnom junaku.

Koristeći već veoma uspešno primenjivani spoj detektivskog romana sa elementima nekih drevnih misterija i istorijskih događaja, Bulić u roman uvodi fresku Belog anđela iz manastira Mileševa, koja je ključ za nalaženje dokumenta zbog koga je Svitac ubijen i sa kojim je počela serija ubistava…

Previous post

Preminuo američki glumac Migel Ferer, zvezda serija "NCIS Los Anđeles" i "Džordan"

Next post

Ima i onih koji ga gotive... Arcade Fire novu pesmu tempirali baš za "Trampov dan"

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *