E tako se to radi! Švedski bend Sabaton odradio pobednički marketing pred koncert u Beogradu

0
108
Sabaton/Photo: facebook@sabaton
Sabaton/Photo: facebook@sabaton

Jedan od najboljih svetskih metal bendova, švedski razbijači Sabaton, koji će 6. marta imati koncert u Beogradu, zadali su domaći zadatak iz marketinga i odnosa prema fanovima.

Naime, na njihovoj oficijalnoj stranici na Fejsbuku pojavio se snimak iz našeg čuvenog TV  kviza “Slagalica” u kojem je jedno pitanje glasilo: Iz koje zemlje je hevi metal grupa Sabaton?

Učesnica je kao iz topa dala tačan odgovor, a onda je na scenu stupila marketinška inventivnost Sabaton tima.

Oni su pored postavljenog sinimka napisali poziv fanovina iz Srbije da saznaju identitet devojke, istakli da im je čast što je znala odakle dolaze i da žele da joj poklone ulaznicu za koncert u Belekspo centru.

Pritom, sve su to napisali – na ćirilici.

Kakvi carevi, zar ne?

sabaton

Kako Headliner.rs saznaje, ova ideja najverovatnije potiče od njihovog basiste Para Sundstroma koji je, kako tvrde naši promoteri koji su imali priliku da sarađuju sa Sabatonom, pravi mag u komunikaciji sa novinarima, promoterima, fanovima…

[infobox title=’Vitezovi iz Švedske’]

Sabaton/Photo: facebook@sabaton
Sabaton/Photo: facebook@sabaton

Sabaton je švedska power- metal grupa koja postoji od 1999. Glavna tema njihovih stihova su istorijski ratovi, a najveći broj pesama bavi se opisima bitaka iz Drugog svetskog rata, uključujući i Zimski rat u Finskoj i kao i Holokaust. Objavili su 10 albuma, a trenutno sviraju u postavci Hanes Van Dal (bubnjevi), Joakim Broden (vokal), Par Sundstrom (bas), Tobe Englund (gitara), Kris Rarland (gitara). Inače, Sabaton znači – metalna čizma, deo viteškog oklopa.[/infobox]

I ko sad, posle ovoga, da im ne dođe na koncert u Beogradu? Makar iz poštovanja i priznanja da znaju svoj posao.

A to što su vrhunski bend i priređuju istinske spektakle… to se podrazumeva.

HL

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime