Home»Muzika»Homeland»ŽENSKI HENDRIKS IZ SRBIJE: Prošlo je vreme kad sam imitirala druge, sad sviram samo – Anu Popović

ŽENSKI HENDRIKS IZ SRBIJE: Prošlo je vreme kad sam imitirala druge, sad sviram samo – Anu Popović

8
Shares
Pinterest Google+
Photo: Facebook @AnaPopovicMusic
Photo: Facebook @AnaPopovicMusic

Ana Popović je jedna od najpriznatijih svetskih bluz muzičarki i jedina Evropljanka koja je nominovana za Debitanta godine u okviru Handy awards, bluz verzije Oskara.

Brojne nominacije i osvojene nagrade u Evropi i Americi kao i nadimak “ženski Hendriks” dovoljno govore o njenoj poziciji na svetskoj muzičkoj sceni.

Njen kvalitet i istrajnost prepoznao je i najveći svetski proizvođač gitara Fender pa je tako postala zaštitno lice ovog legendarnog brenda.

Photo: Facebook @AnaPopovicMusic
Photo: Facebook @AnaPopovicMusic

– Volim da sam na bini, volim to što radim, volim da budem opuštena. Nikad nemam tremu, samo izađem i u sat i po vremena potpuno se izgubim u divnom osećanju da sam tu, sa mojim bendom, i da sviramo. Osetim veliku slobodu, to je zaista mojih 90 minuta – rekla je Ana neposredno pred nastup u okviru muzičkog dela festivala Kustendorf.

– Prošlo je vreme kad sam mislila šta ću i koje ću skale da odsviram. Prošlo je vreme kada sam imitirala druge. Sada sviram samo Anu Popović.

Ana Popović/ Photo: Ruben Tomas
Ana Popović/ Photo: Ruben Tomas

Na pitanje kada je znala da će njen izbor biti bluz, budući da dolazi iz zemlje čija je muzička tradicija drugačija, Ana je odgovorila…

– Ja sam odrastala uz bluz, soul, ta se muzika uvek slušala u našoj kući. Već sa pet šest godina sam je pevala, iako nisam razumela to o čemu pevam. Otac nas je okupljao oko gitare, uvek smo, umesto televizora sedeli i uz gitaru pevali bluz. Tako da mi je taj zvuk oduvek bio blizak. Kada sam počela da sviram u Americi, potvrdilo mi se sve to, osetila sam na festivalima da mi publika koja me sluša postaje bliska. Pre pet godina sam se i preselila u Ameriku i to se nije promenilo. To mi je zaista druga kuća.

Odgovarajući na pitanje šta želi da postigne svojom muzikom, Popovićeva je rekla da voli da ostavi svoj pečat, jer je veoma bitno da muzika ne bude kopija…

– Ja nisam Amerikanka, volim da istaknem odakle dolazim i da to što radim nije američki bluz. Osim toga, ja sam žena koja svira gitaru, nema nas mnogo, želim da pružim podršku svim ženama koje bi htele to isto da urade. Hoću da znaju da nije neophodno da budeš rođen u Americi, nije neophodno da si muškarac, ako hoćeš da sviraš gitaru. Važno je da veruješ u to što radiš.

Ana je dodala da je veoma bitno da muzika ne bude kopija, kao i da je važno da čovek veruje u to što radi.

Kompletan intervju sa Anom Popović možete da pročitate na sputniknews.com

Izvor: sputniknews.com

Previous post

IZGUBLJEN U LONDONU - UŽIVO: Filmska revolucija Vudija Harlesona počinje u petak

Next post

"KANIBAL" INSPIRISAN TESLOM: Miloš Zlatanović iz Vranja napravio najbolji studentski font na svetu

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *