Treći REZ u Domu omladine Beograda

0
21
Photo: youtube.com printscreen
Photo: youtube.com printscreen

Treće izdanje festivala savremenog eksperimentalnog filma – REZ pod nazivom Šeron Lokhart: Koreografije rada biće održan od 20. do 22. januara u Domu omladine Beograda.

Na festivalu će biti predstavljen veliki deo opusa ove severnoameričke autorke čije se koreografske filmske strukture ubrajaju u najznačajnije filmske eksperimente poslednje decenije.

Pored filmova Šeron Lokhart biće prikazana i ostvarenja Debore Stratman i Džejmsa Beninga, za koje se slobodno može reći da predstavljaju najprominentnije autore američkog eksperimentalnog filma danas.

Teorija koja Hoda [TkH], u saradnji sa Domom omladine Beograda i Multimedijalnim institutom iz Zagreba, pokrenula je 2014. godine filmski festival koji se bavi savremenim praksama eksperimentalnog i umetničkog filma.

rey 1

Osnovna ideja je da svake godine u fokusu bude jedan/na od najznačajnijih i još uvek aktivnih autora/ki koji svoje radove smeštaju u polje filmskog eksperimenta, odnosno specifična scena eksperimentalnog filma koja se vezuje za rad dotične/og autorke/a. Cilj festivala je da kreira umetničku i edukativnu platformu za predstavljanje i promociju inovativnih i radikalnih filmskih praksi.

Program se realizuje u saradnji Teorije koja Hoda, Doma omladine Beograda i Multimedijalnog insitututa iz Zagreba a ulaz na sve programe je besplatan.

Celokupan program tzrećeg izdanja festivala REZ sa svim opisima filmova možete da pročitate OVDE

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime