Home»Muzika»Donaldu nema ko da peva… Trampu otkazala i jedina crnkinja koja je trebalo da nastupi na koncertu u Linkoln centru

Donaldu nema ko da peva… Trampu otkazala i jedina crnkinja koja je trebalo da nastupi na koncertu u Linkoln centru

3
Shares
Pinterest Google+

Novoizabrani američki predsednik Donald Tramp ima ozbiljne teškoće da pronađe umetnike za proslavu svoje inauguracije 20. januara. On će dan ranije organizovati koncert, a njegovom pozivu odazvali su se uglavnom muzičari kantri orijentacije, žanra koji je popularan u južnom i konzervativnom delu SAD.

Na koncertu u Centru Linkoln trebalo je da nastupe kantri pevači Tobi Kit i Li Grinvud kao i Brodvej pevačica Dženifer Holidej.

Međutim, Dženifer, koja je trebalo da bude jedini crni umetnik na koncertu otkazala je u poslednjem momentu, i pritom se nije izvinila zbog toga Trapmpu, nego LGBT populaciji koju podržava. Ona je, inače, najpoznatija po mjuziklu “Dreamgirls” iz 1982. godine.

Koncert 19. januara na kojem će se obratiti i Tramp, biće besplatan.

Trampu ostaju kantri “zvezde”. Tobi Kit, poznat 90-ih godina, napisao je posle terorističkih napada u SAD 11. septembra 2001. godine pesmu “Courtesy of the Red, White and Blue (The Angry American)” koja je bila popularna u SAD, dok je Grinvud (74) poznat je po pesmi iz 1984. godine “God Bless the USA”.

 

Previous post

Kad The Prodigy remiksuju Igija Popa: Stigao je saundtrek za novi "Trainspotting"

Next post

Ovu pesmu je skoro nemoguće otpevati… a opet je svi znamo napamet. I ne zove se Lora Palmer song…

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *