Home»Kultura»ŽELITE U GLUMCE… Nova audicija u DADOVU je već 21. januara

ŽELITE U GLUMCE… Nova audicija u DADOVU je već 21. januara

3
Shares
Pinterest Google+

Najstarije omladinsko pozorište u Beogradu, DADOV, najavilo je da će, pored današnje audicije za prijem novih članova, audiciju održati i 21. januara.

Imena koja su prve pozorišne korake napravila na sceni Pozorišta DADOV obeležila su srpsku teatarsku i kinematografsku scenu. DADOV je osnovan 1958. godine, a prva izvedena predstava bila je “Gradinar” u kojoj je igrao Miloš Žutić.

Dadov/Promo
Dadov/Promo

U pozorištu navode da je manji posao nabrojati poznate bardove jugoslovenskog i srpskog glumišta koji nisu imali svoje početke u DADOV-u nego setiti se duge liste onih koji jesu.

Pored Žutića u pozorištu na Vračaru, karijeru su izmedju ostalih počeli i Svetlana Bojković, Predrag Ejdus, Jelisaveta Seka Sablić, Feđa Stojanović, Mirjana Karanović, Dara Džokić, a svoja imena na pozorišnoj sceni Beograda i Srbije uspešno ispisuju i Tamara Dragičević, Miloš Biković i Brankica Sebastijanović.

DADOV je omladinsko pozorište koje skoro 60 godina verno prati svoju pionirsku misiju vrhunske pozorišne umetnosti viđene kroz oči uvek novih generacija mladih glumaca i umetnika, navodi se u saopštenju pozorišta.

Dadov/Promo
Dadov/Promo

Više od pola veka DADOV je mesto u kome osnovci i srednjoškolci u okviru Škole glume i govora razvijaju talente, stiču brojne veštine, tehnike i znanja za bavljenje glumačkom profesijom, formiraju prve glumačke talente i uče osnove glumačkog zanata.

Kurs u trajanju od četiri meseca, nakon audcije u avgustu, vodili su reditelji Kokan Mladenović, Darjan Mihajlović, Predrag Stojmenović, profesor dikcije na FDU Radovan Knežević, koreograf Milan Gromilić i kompozitorka Irena Popović.

HL

Previous post

KAKO SU THE SMITS UTICALI NA "DOSIJE X" i još 14 činjenica koje niste znali o kultnoj seriji

Next post

Razgovori u knjižari... Promocija romana "U zoni" Lamije Begagić

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *