Holivudske zvezde imaju video poruku za Trampa, jasnu kao dan:  I Will Survive

0
21
I Will Survive/Photo: YouTube printscreen
I Will Survive/Photo: YouTube printscreen

Zarazni hit Glorije Gejnor iz 1979. “I Will Survive” jedna je od onih pesama koje apsolutno svi znaju. Iako je provobitno objavljena kao B strana singla (kakva loša procena), ona se odmah žestoko zakotrljala, i kroz nekoliko godina postala istinska himna ženske snage i gej ponosa, što joj je donelo čak i priznanje američke Kongresne biblioteke za “kulturno, istorijski i umetnički značaj”… Prilično dobar pedigre za disko hit iz 70-ih, zar ne?

“I Will Survive” kreće veselo, pomalo uzbuđeno “u početku sam se plašila, bila sam prestravljena”, nastavlja emotivno “zašto misliš da ne bih mogla da živim bez tebe uz sebe”, da bi doživela vrhunac u možnom krešendu “misliš li da ću ostati dole da ležim i umreti? Ne, ne… Preživeću!”. S obzirom na to da se ova pesma već ionako decenijama tumači kao društveno odgovorna, odlično je poslužila kao neka vrsta himne koja je očigledno Holivudu više nego potrebna samo nekoliko dana pre inauguracije Donalda Trampa. Tramp predsednik? I Will Survive!

Sa takvom porukom, nekolicina favorita za Oskara (neki od njih i sa Zlatnim globusom od pre nekoliko dana u rukama), kao što su Ema Stoun, Natali Portman, Ejmi Adams, Kris Pajn… pozajmili su svoje glasovne kvalitete u sasvim neočekivanoj novoj verziji legendarne pesme. Njihovo dramatično tumačenje “I Will Survive” deo je genijalnog performansa W magazina, neke vrste protivotrova za ožalošćeni Holivud čiji su brojni pripadnici bili pristalice Hilari Klinton i s druge, neprijateljske strane Tviter naloga Donalda Trampa.

Od milozvučnog glasa zvezde ” The Witch and Split” Anje Tejlor-Džoj, preko ubistvenog čitanja Metjua Mekonehija, do “remiks” plesa Taraje P. Henson, ovi genijalni glumci odigrali su svoje blokbaster role u novoj verziji “I Will Survive”.

Sve su to vrhunske zvezde, svako od njih dostojan je Oskara, a i svi koji su pogledali spot saglasni su da ih nikad nisu videli u boljem izdanju.

Da li se slažete s njima?

Podsetite se i originalne verzije legendarnog hita:

Izvor: W

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime