Home»Igor Brakus»Pomozi Meril ako Trampa znaš!

Pomozi Meril ako Trampa znaš!

22
Shares
Pinterest Google+

Po mom zaista vrlo skromnom mišljenju Meril Strip je verovatno jedna od najboljih glumica koju sam ikada gledao. Ženi da daš da odigra levi brisač prozora u sceni u kojoj nema nikakvih padavina, mislim da bi i to odglumila za Oskara.

U poslednjih nekoliko dana ova spektakularna umetnica je postala internet senzacija u Srbiji do Tokija, a i šire, zbog vatrenog političkog govora održanog nakon što joj je uručena Nagrada za životno delo na dodeli “Zlatnih globusa”. Uspela je da, a ni ime mu nije izgovorila, iskritikuje aktuelnog američkog predsednika, onog besmislenog lika što će pola Srbije da mu ide na inauguraciju.

Da se ne lažemo, zvao je Donald i mene, ali nemam para za avionsku kartu. Ne bih imao para ni za autobusku da autobusom može do tamo da se ode. No, pretpostavljam da moji finansijski problemi nikoga ne zanimaju. A trebalo bi. I žao mi je što me moja dugogodišnja prijateljica i povremena ljubavnica Meril nije pomenula u svom obraćanju, jer sam joj ja direktno kod Klinta sredio da igra u blokbasteru “Mostovi okruga Medison”.

brakus-okrug
Istvud je hteo da Frančeska bude transvestit i da ga igra Kijanu Rivs, ali se predomislio u poslednjem trenutku i uzeo Meril, na moj nagovor. Posle sam jedno vreme morao da provedem sa Kijanuom (samo sport, ništa emocije) da bi se ovaj odobrovoljio. I tada su američki mediji svašta pisali o meni. Da, da isti ti mediji na koje se obrušila Meril Strip rekavši:

– Trebaju nam principijelni mediji koji će moćnike pozivati na odgovornost, da ih stavljaju na tapet zbog svake sramote – zato su naši osnivači zaštitili štampu i njene slobode u našem Ustavu. Zato ja molim dobro potkovane novinare Udruženja stranih holivudskih novinara i sve nas u našoj zajednici da mi se pridruže u tome da zaštitimo novinare, jer će nam biti potrebni kako bismo išli napred, a mi smo potrebni njima, kako bi štitili istinu!

Eeeee, da Meril dođe ovde ovako nešto da kaže, verovatno bi je strpali u Institut za mentalno zdravlje, a tamo u Americi su je gledali sa odobravanjem i pljeskali joj.

Lako je njoj da se frajeriše preko bare, dođi ovde ako smeš pa reci to što si tamo rekla. Mi ovde da kritikujemo moćnike i da ih stavljamo na tapet zbog svake sramote?!!! Pod jedan mi ovde ne smemo više ništa ni da kažemo šta mislimo (čast izuzecima koji lagano izumiru), pod dva mi ovde više ni nemamo normalne medije (čast izuzecima koji lagano izumiru), pod tri mi ovde više ni nemamo normalne novinare (čast izuzecima koji lagano izumiru), pod četiri ovde većina stanovništva ni ne zna ko je Meril Strip (čast izuzecima koji lagano izumiru), ali vrlo dobro zna ko su Stanija, Soraja i Sandra Meduza (nadam se da će brzo da izumru), pod pet ovde normalan kulturni model odavno ne postoji, ustvari ne postoji nikakav, a sistem ustanova, konkursa i zapošljavanja u sferi kulture funkcioniše na nivou stranačke i rođačke pripadnosti. Nije to samo sada tako, već dugi niz godina. I niko ništa ne preduzima.

E, pa dođi sad ti Meril ovamo pa nam pomozi. Ubeđen sam da bi se odlično ostvarila u ulozi Tonija Blera, da daš par saveta i formiraš merylveri junite, da poukidamo i pozabranjujemo 90% srpskih medijskih sadržaja, pa da krenemo ispočetka.

Previous post

U2 objavili datume The Joshua Tree turneje

Next post

11 kratkih priča o bolu i slavi irskog pank benda Dropkick Murphys

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *