“Noćni menadžer”, serija koja je osvojila tri Zlatna globusa

0
64
Tom Hidlston i Hju Lori/ Photo: imdb.com
Tom Hidlston i Hju Lori/ Photo: imdb.com

Mini-serija “Noćni menadžer” osvojila je na svečanoj dodeli Zlatnog globusa u Los Anđelesu nagrade za najboljeg glavnog i sporednog glumca i glumicu, a serija “Američka krimi priča: Narod protiv O. Džej Simpsona” dobila je dva priznanja.

Tom Hidlston, koji u seriji “Noćni menadžer” glumi bivšeg američkog vojnika u Iraku zaposlenog kao noćni portir u hotelu, dobio je priznanje za najbolju glavnu mušku ulogu, dok je Hju Lori za ulogu opasnog milijardera i lažnog filantropa nagradjen Zlatnim globusom za najboljeg sporednog glumca.

Olivija Kolman/ Photo: imdb.com
Olivija Kolman/ Photo: imdb.com

Nagrada za najbolju sporednu žensku ulogu pripala je Oliviji Kolman, koja u “Noćnom menadžeru” igra specijalnog tajnog agenta.

Serija “Američka krimi priča: Narod protiv O. Džej Simpsona” Skota Aleksandera i Larija Karaševskog, priča o suđenju legendi američkog fudbala Orentalu Džejmsu Simpsonu za ubistvo supruge Nikol i konobara Ronalda Goldmana, proglašena je za najbolju mini-seriju, a glumica Sara Polson, koja igra tužiteljku Maršu Klark, dobila je Zlatni globus za najbolju glavnu žensku ulogu.

Sara Polson/ Photo: imdb.com
Sara Polson/ Photo: imdb.com

Britanska serija “The Crown” Pitera Morgana, priča o prvim godinama vladavine kraljice Elizabete II, proglašena je za najbolju dramsku seriju, a glavna glumica Kler Foj ovenčana je Zlatnim globusom za najbolju glavnu žensku ulogu.

Veteran Bili Bob Tornton dobio je priznanje za najbolju glavnu dramsku mušku ulogu u seriji “Goliath”, u kojoj glumi nekada uglednog advokata Bilija Mekbrajda.

Bili Bob Tornton/ Photo: imdb.com
Bili Bob Tornton/ Photo: imdb.com

Nagradu za najbolju humorističku seriju dobila je “Atlanta”, inovativna priča o industriji rep muzike u Džordžiji koju je režirao glumac Donald Glover, dobitnik Zlatnog globusa i u kategoriji najboljeg glavnog glumca u kategoriji humorističke serije.

Glumica Trejsi Elis Ros, ćerka slavne pevačice Dajane Ros i muzičkog menadžera Roberta Elisa Silberstajna, dobila je Zlatni globus za najbolju glavnu žensku ulogu u humorističkoj seriji “Black-ish” i prva je afroamerička umetnica nagrađena u toj kategoriji od 1982. godine.

Izvor. beta.rs

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime