Home»Muzika»ŠTA RADE EVROPSKI PARLAMENTARCI U BRISELU KAD PADNE NOĆ? Sviraju dobar džez, naravno…

ŠTA RADE EVROPSKI PARLAMENTARCI U BRISELU KAD PADNE NOĆ? Sviraju dobar džez, naravno…

4
Shares
Pinterest Google+
Klub Sounds, Brisel/Photo: facebook@BRBC
Klub Sounds, Brisel/Photo: [email protected]

Zvaničnici Evropske komisije, poslanici Evropskog parlamenta i evrokrate okupljaju se jednom mesečno u opuštenoj atmosferi džez kluba “Saunds” – kao članovi briselskog “Ritam i bluz kluba” (Rhythm and Blues Club).

Ljubitelji andergraund džeza, braća bluz i rokeri koji danju rade za evropske institucije nastupaju obično subotom u klubu u uvučenoj briselskoj uličici.

Ipak, “Saunds” koji je deo briselske džez scene i gde sviraju Funktionnaires, Inflexibles, Basement Apes, posetiocima “Ritam i bluz klub” ne zvuči poznato. I to s razlogom, prenosi portal Politiko.

Klub Sounds, Brisel/Photo: facebook@BRBC
Klub Sounds, Brisel/Photo: [email protected]

– Žao mi je, ali bih voleo da moj privatni živatni ostane privatni – rekao je jedan od osnivača kluba koji radi i za evropske institucije. – Nadam se da razumete.

Još jedan član benda, takođe evropski zvaničnik, zatražio da je da ostane anoniman u želji da, kako objašanjava, jasno odvoji posao od rokenrola.

– Sviđa mi se što sviranje u bendu nema veze sa onim što radim na poslu – rekao je u izjavi telefonom ovaj član benda kome mešanje ove dve stvari ne zvuči dobro.

Preko dana, većina zvaničnika EU neguje poslovan imidž, ali ispod strogih odela krije majice za rok nastupe.

Mešu njima ima i manje “stidljivih”, kao što je službenik Evropske komisije Džo Henon koji nije odelo obukao od 1998, a za Komisiju radi od 1989.

Ovaj u crno obučen 55-godišnjak, koji kaže da nosi više nakita od svoje žene, svira u folk bendu Shantalla i pagan sastavu Omnia.

Klub Sounds, Brisel/Photo: facebook@BRBC
Klub Sounds, Brisel/Photo: [email protected]

Henon smatra da su mu ekscentričnost i umetnička priroda pomogli u karijeri, da bude kreativan u rešavanju problema.

Predstavnik britanskih konzervativaca u Briselu Sijed Kamal jedan je od parlamentaraca na muzičkim počecima koji je sa kolegama osnovao bend It’s Not A Dead Fish.

Iako sastav zasad nastupa na manjim internim proslavama, Kamal predlaže da sa drugim muzičarima iz evropskih institucija održe humanitarni koncert u Parlamentu.

Izvor: Beta

Previous post

JEDINSTVENA HINDI ZAHRA PRVI PUT U SRBIJI, u novom Bitefartcafeu

Next post

Ne zna se ko je luđi, ali im je muzika do j... Majli Sajrus i The Flaming Lips objavili "We A Famly"

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *