Home»Muzika»Šta planiraju Guns N’ Roses, U2, Depeche Mode, Coldplay, Pink Floyd, Blondie… za 2017. godinu

Šta planiraju Guns N’ Roses, U2, Depeche Mode, Coldplay, Pink Floyd, Blondie… za 2017. godinu

4
Shares
Pinterest Google+
U2/ Photo: facebook @u2
U2/ Photo: facebook @u2

Mnogi poznati rok, pop, hip hop i elektro bendovi i muzičari najavili su za 2017. godinu nove albume, turneje i koncerte.

Irski rok bend U2 će tri godine posle albuma “Songs of Innocence” izdati novi, “Songs of Experience”  –  u drugoj polovini 2017. Gitarista Edž izjavio je da će tekstovi pesama na novom albumu biti jači nego sa  “War” koji se smatra jednim od najznačajnijih albuma na početku karijere, a ove godine će biti obeleženo 30 godina od objavljivanja “Joshua Tree” koji predstavlja prekretnicu u karijeri benda.

Photo: Facebook @depechemode
Photo: Facebook @depechemode

Depeche Mode je za proleće najavio album “Spirit”, posle čega kreće na evropsku turneju koja će početi 5. maja u Stokholmu, zatim se nastavlja u Parizu, Londonu i Berlinu. Evropske hale ove godine dočekuju i Guns N’ Roses i Coldplay.

Brus Springstin koji je u svojih 67 godina još uvek u odličnoj formi, najavio je turneju i snimanje novog studijskog albuma, a nove albume su najavili i Džej Zi, Bjork i Selin Dion.

Blondie/ Photo: Facebook @Blondie
Blondie/ Photo: Facebook @Blondie

Bivši član kultnog benda Pink Floyd Rodžer Voters će održati solo koncert na kome će da izvodi nove verzije pesama sa albumoma “Wall” koji je opisao “kao put na letećem ćilimu, obojen strepnjom”.

Još jedna ikona 70-ih, Debi Hari i njen bend Blondie najavili su objavljivanje novog materijala, a očekuju se i albumi alternativaca Jesus and Mary Chain pod nazivom “Damage and Joy” u martu i benda Grandaddy  sa “Last Place” početkom proleća.

Izvor: beta.rs

Previous post

KRUG, LAVIRINT, MUZIKA… Britanski umetnik snimio spot u Beogradu

Next post

2CELLOS odbili Trampa. Još jedno "ne" budućem američkom predsedniku

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *