“Ulična akademija”, nova zbirka priča Lazara Ristovskog

0
47
Lazar Ristovski/ Photo: Promo

Nova zbirka priča Lazara Ristovskog “Ulična akademija” krči put do srca čitalaca nenametljivim i vešto napisanim storijama o velikim malim ljudima.

ulicna_akademija-lazar_ristovski_vDogađaje iz svakodnevnog života i sudbine “malih ljudi“ prate u svakoj priči iznenađujući obrti, a dramatičnost radnje i uverljivost dijaloga ostvaruju se kroz osoben humor i ironiju. Napisane u trećem licu sve priče u ovoj zbirci objedinjuje svojevrsno melanholično raspoloženje i razumevanje psihologije njenih junaka.

– Ma o čemu pisali, pisci pišu o ljubavi i o smrti. U novim pričama Lazara Ristovskog ovozemaljska ljubav je surova erotska igra, iza koje se krije strah od konačne samoće. Da bi se taj strah pobedio, neophodna je mašta – kao mašta glumca koji u njujorškom metrou igra Hamleta za bandu siledžija pristiglih u stvarnost sna iz filma Voltera Hila – izjavio je Vladimir Kecmanović o knjizi “Ulična akademija”.

Lazar Ristovski završio je glumu na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu. Nastupao je u više od 4.000 pozorišnih predstava i odigrao 73 uloge u filmovima i TV serijama. Glumio je i u nekoliko filmova holivudske produkcije. Producirao je petnaest i režirao dva filma: “Belo odelo“ i “Beli lavovi“. Napisao je dva kratka romana i zbirku “Jednostavne priče“.

Knjigu “Ulična akademija“ možete da kupite od 30.decembra u svim knjižarama Delfi, Laguninim klubovima čitalaca, online knjižari www.delfi.rs i na sajtu www.laguna.rs.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime