Home»Kultura»KREĆE TRAMVAJ “LINIJA KULTURE”, a u njemu uskoro i pozorišne predstave

KREĆE TRAMVAJ “LINIJA KULTURE”, a u njemu uskoro i pozorišne predstave

5
Shares
Pinterest Google+

Dekorisan u novogodišnjem stilu ulicama Beograda počeo je da saobraća tramvaj “Linija kulture” koji građane informiše o svim kulturnim događajima koji se odvijaju u glavnom gradu i u kome će, krajem februara ili početkom marta ove godine, biti izvedena predstava što je jedinstven slučaj u svetu.

To je otkrila menadžer za odnose sa javnošću u GSP “Beograd” Jovana Paunović koja je, opisujući tramvaj kulture, ispričala da je to u potpunosti bezbedno vozilo sa malim brojem sedišta koje ima posebno ugrađene led lampe i svetla.

– U tramvaju je moguće videti bezbroj snežnih pahulja koje se slivaju niz tramvaj u vidu led lampica, posebno prilagođeno led svetlo, kao i razglas putem koga se čuju prigodne novogodišnje i božiće pesme koje će, nadamo se, doprineti duhu praznika i možda naše najmlađe podstaći da nam se češće i više osmehuju – rekla je Paunović.

Linija kulture/Promo
Linija kulture/Promo

Ona je istakla da je tramvaj “Linija kulture” tu da nas podseti na neke lepe momente, na prazničnu atmosferu, na to koliko je važno da posvetimo vreme jedni drugima kao i da nas pozove da posetimo sve kulturne događaje koji se odvijaju u Beogradu.

– Inicijalna ideja je bila da u saradnji sa Sekretarijatom za kulturu promovišemo događaje u gradu tako što bi nas oni informisali o njima, a mi kroz tramvaj kulture, kao najveću pokretnu reklamu, informisali dalje sugrađane – pojasnila je Paunović.

Tramvaj kulture ulicama Beograda saobraćaće do 14. januara, a “ako interesovanje sugrađana bude veće, onda i duže”.

Podsećajući da je tramvaj bio prvo vozilo GSP-a, Paunović je istakla da je idejni tvorac tramvaja “Linija kulture” generalni direktor tog preduzeća Željko Milković koji je “smatrao da bi, u cilju promocije kulture, jedan od tramvaja trebalo oplemeniti”.

Ona je ekskluzivno najavila i da će u tramvaju “Linija kulture” krajem februara ili početkom marta biti izvedena predstava što je, kako je naglasila, jedinstven slučaj u svetu. Ona je rekla da će predstava biti izvedena u saradnji sa Ustanovom kulture “Vuk Stefanović Karadžić”.

– Oni su se nama obratili kako bismo ispitali tehničke mogućnosti, a pre svega bezbednost putnika i glumaca. Kada smo utvrdili da je bezbedno, predali smo im tlocrt tramvaja kako bi uspeli da osmisle sve sto je potrebno za predstavu, odnosno kostimografiju, scenografiju i slično – pojasnila je Paunović.

Ona je izrazila nadu će izvođenje predstave u tramvaju “Linija kulture” biti uspešno, da će se sugrađanima dopasti, te da će to postati jedan zanimljiv kulturni trend u Evropi, a možda i u svetu.

Tanjug

Previous post

"Ulična akademija", nova zbirka priča Lazara Ristovskog

Next post

Njenih 9... Najbolje Instagram fotografije Selene Gomez

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *