TOP 10 SINGLOVA 2016. PREMA ZARADI NA DIGITALNIM PLATFORMAMA

0
33
Džastin Timberlejk/printscreen
Džastin Timberlejk/printscreen

Džastin Timberlejk šampion je digitalnih platformi za 2016. Kad je reč o singlovima sa najvećom zaradom, on je na samom vrhu liste sa veselom pesmom “Can’t Stop the Feeling!”.


Najprodavaniji digitalni hit objavljen u maju prodat je u 2.438.000 primeraka, a pojavio se i u animiranom filmu “Trolovi”.

Na drugom mestu top liste, prema podacima diskografske kuće Nilsen Mjuzik, nalazi se poznati američki reper Flo Rida sa pesmom “My House” i 2.217.000 prodatih kopija, a sledi duo The Chainsmokers i njihov veliki hit “Closer” koji su snimili sa kolegicom Halsi.


Na četvrto mesto liste dospeo je danski pop i soul bend Lukas Graham sa pesmom “7 Years”. Ovo je najbolje rangirana pesma iz kontinentalne Evrope još od 2012. godine i Belgijanca Gotyea koji je tada pevao “Somebody That I Used to Know”.


Na ovoj važnoj listi petoplasirani je Drake sa “One Dance” i 1.982.000 prodatih kopija od aprila. Ovo je prvi put da se slavni pevač našao u top 10.

https://www.youtube.com/watch?v=qh-EHSbRpHw
Dalje slede Twenty one pilots sa “Stressed Out”, nominovani za nagradu Gremi u kategoriji Snimak godine.


Džastin Biber osvojio je sedmo mesto liste sa pesmom “Love Yourself” , takođe prvi put na listi deset najprodavanijih u toku godine. Najveći prethodni uspeh na ovoj listi ostvario je 2012. godine pesmom “Boyfriend”.


Među 10 najprodavanijih ove godine, našla se još jedna pesma The Chainsmokersa. “Don’t Let Me Down” prodata je u 1.763.000 primeraka.


Na listi se nalaze i Rijana i Drejk sa pesmom “Work”.


Na top 10 listi su i Desiigner sa pesmom “Panda” objavljenom u februaru, devojke iz Fifth Harmony sa “Work From Home” i razigrana pesma benda DNCE “Cake by the Ocean” koja je prodata u 1.398.000 kopija.

Izvor: Klix.ba

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime