MATEA PRLJEVIĆ, srpska lepotica koja “komponuje” Holivud, otkriva kako se to radi…

1
45
Matea Prljević/Photo: Promo, Multikultivator

Mlada sprska kompozitorka Matea Prljević, samo dve godine po završetku studija na čuvenom Berkli koledžu, gde je diplomirala komponovanje muzike za film i TV,  osvojila je Holivud svojim izvanrednim radovima u nekim od najpopularnijih TV serija za HBO i CBS.

Matea, dugogodišnja saradnica čuvenog kompozitora Džefa Rusoa, održaće u Beogradu predavanje i radionicu na temu “Komponovanje za vizuelne medije” u organizaciji Multikultivatora.

[accordion title=’Radi na TV hitu Legion, a upoznala je i – Rilčarda Gira’ open=’true’]

Legion
Legion

Matea Prljević trenutno radi na nekoliko velikih projekata od kojih su najznačajniji film Three Christs u režiji Jona Aventa sa Ričard Girom u glavnoj ulozi, trećoj sezoni serije Fargo i TV seriji Legion.[/accordion]

Predavanje će biti održano 28. decembra od 16 do 18 časova u svečanoj sali Mateine srednje muzičke škole “Kosta Manojlović“ u Zemunu, a radionica će biti održana 29. decembra u studiju iste škole.

Matea je svoj najveći profesionalni uspeh u dosadašnjoj karijeri ostvarila kao član tima za editovanje zvuka i muzike u drugoj sezoni TV serije Fargo koja je ove godine osvojila najprestižniju nagradu u svetu TV filmova i serija – Emmy upravo u ovoj kategoriji. Nagrada Emmy u TV industriji ima isti značaj koji Oskar ima u filmskoj industriji. Ovu nagradu ustanovila je Televizijska akademija (The Academy of Television Arts & Sciences) davne 1949. godine.

[infobox title=’Besplatna prezentacija i radionica’]15541032_1628182877485169_1983868130535454267_oUlaz na predavanje i prezentaciju 28. decembra od 16 do 18 u svečanoj Sali muzičke škole “Kosta Manojlović” je slobodan za sve zainteresovane. Polaznici radionice mogu biti učenici škole “Kosta Manojlović”, kao i studenti Visoke škole elektrotehnike i računarstva, FDU i FMU.[/infobox]Pre odlaska na Berkli koledž, Matea je završila srednju muzičku školu “Kosta Manojlović” u Zemunu (odsek za produkciju zvuka i klasičnu gitaru). Po završetku studija otišla je u Los Anđeles, centar filmske i TV industrije, grad u kojem je nastavila da uči i gradi karijeru kao kompozitor za film i TV. Kao ključni saradnik Džefa Rusoa, Matea je radila na velikom broju TV filmova i serija među kojima su veliki HBO hit The Night Of u režiji Stivena Zailiana (dobitnik Oskara za scenario za film Šindlerova lista), izuzetno popularna CBS TV seriju Bull i obe sezone TV serije Fargo.

U svom predavanju i radionici “Komponovanje za vizuelne medije” Matea će predstaviti sve aspekte komponovanja za film i TV iz perspektive kompozitora i editora, i primere iz ličnog iskustva, kao i sve profesionalne angažmane u oblasti muzike i zvuka koje nudi filmska i TV industrija.

HL

 

 

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime