NACIJA: MUZIČKO-SOCIOLOŠKI PERFORMANS – VROOOM feat. Aleksandra Janković

0
36
Vrooom/Promo
Vrooom/Promo

Beogradski elektro-rock heroji, grupa Vroom, održaće koncert u Bitef Teatru 24, decembra. I to bi, samo po sebi, bila sjajna vest.

Ali to nije sve. Koncert benda počeće četrdesetominutnim performansom NACIJA, koji se bavi pitanjem: zašto savremeno društvo, koje se svakodnevno menja, brže nego ikad, temelj svoje organizacije i dalje nalazi u ideji uobličenoj još u devetnaestom veku, ideji nacije i nacionalne države.

[infobox title=’Profesionalni multimedijalci’]

Vrooom/Promo
Vrooom/Promo

Vrooom je jedna od najznačajnijih electro-rock grupa u Srbiji.  Do danas su objavili pet albuma: “Input”, “Evolucija”, “Live in Zurich”, “Ventilacija” i “Torpedo music”, a singlovi sa ovih ostvarenja našli su se u samom vrhu svih značajnih muzičkih top lista u Srbiji i regionu. Održali su nekoliko stotina nastupa širom Evrope svirajući u različitim koncertnim prostorima – od underground klubova do  velikih koncertnih sala, kao i muzičkih, multimedijalnih i pozorišnih festivala. Članovi grupe Vrooom komponovali su muziku za više od 50 pozorišnih predstava, svirajući u nekima od njih uživo, kao i za  brojne performanse, evente, izložbe, dokumentarne i igrane filmove. Od 2014. godine svoju muziku izvode kao deo koncert predstave “Dogvil” Larsa von Trira, a od 2016. i u muzičkoj drami “Koštana” Borislava Stankovića.[/infobox]Koncept i kompozicije za ovaj originalni performans osmislio je Marko Grubić, prema tekstu Milene Bogavac, a glumi Aleksandra Janković.

Za video produkciju performansa zaduženi su Branko Tmušić, Jana Bjelica i Aleksandar Sarapa, za grafički dizajn BrankoTmušić, dizajn zvuka DejanLalić i dizajn svetla Boris Butorac.

via GIPHY

Vrooom su – VanjaVukotić (glas), Džemal al Kisvani (saksofon), Vladimir Marinković (bubanj) i Marko Grubić (bas gitara & electronic loops).

HL

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime