Home»Pulse»Najave»Festival zvuka i slike – BELI ŠUM

Festival zvuka i slike – BELI ŠUM

4
Shares
Pinterest Google+

Festival zvuka i slike BELI ŠUM biće održan od 21. do 25. decembra 2016. u prostoru Galerije Kolektiv.

Soba64 – Laboratorija za doživljaj zvuka FDU- poslednjih sedam godina sarađuje sa Festivalom autorskog filma Evropa oko Evrope (Pariz) kroz radionice zvuka koje su redovni deo festivalskog programa.

Audio radovi nastali kao rezultat ovih radionica su dokumentarna i ars acoustic dela. Zvuk Pariza zabeležen u njima poslužio je kao polazište za stvaranje paralelnih zvučnih prostora u Beogradu.

Laboratorija za doživljaj zvuka – soba64, je otvoren prostor za razvijanje sposobnosti čoveka da sluša/čuje i doživi moć stvaranja zvuka / postojanja u zvuku kroz telo, visoku tehnologiju, dušu.

Audio instalaciju BELI ŠUM čini pet monitora koji u obliku pentagrama zatvaraju “krug” u prostoru Galerije Kolektiv. Posetiocima koji “uđu u pentagram” omeđen monitorima omogućeno je da preko poluzatvorenih slušalica dodeljenih svakom ekranu čuju zvuk svakog pojedinačnog audio zapisa, dok će prolaznici u Karađorđevoj ulici moći da čuju kompletan BELI ŠUM koji se emituje u prostor ulice preko ozvučenog staklenog izloga Galerije Kolektiv.

Program festivala zvuka i slike BELI ŠUM:

-Otvaranje festivala i audio instalacije BELI ŠUM  21.decembra u 20:00 časova

-Radionica zvuka – Jakov Munižaba i soba64 / studenti FDU, 22. decembra u 18:00 časova

-Okrugli sto PROSTOR/ ZVUK/ FILM, 23. decembra u 19:00 časova

Učestvuju: Branislava Stefanović, Irena Bilić, Petar Mitrić, Szabolcs Tolnai, Darko Bajić, Stefan Ivančić, Milica Tomović, Jakov Munižaba, Ognjen Glavonić, Ivan Salatić, Andrijana Stojković, Miomir Mijić (ETF), Dino Dolničar…

-Radionica zvuka- Jakov Munižaba i soba64 / Collegium musicum, 24.decembra u 16:00 časova

– Zatvaranje festvala i ulični performans SPALJIVANJE ZVUKA 25. decembra od 20:00 časova

Festival prate svakodnevne projekcije filmova festivala Evropa oko Evrope, a razgovore sa autorima i učesnicima radionica i tribine i live prenose svih događaja možete da pratite na internet radiu RADIO APART svakog dana tokom festival.

Previous post

BRAKUSOV GRANDIOZNI OBJEDINJENI REALNI HOROSKOP ZA 2017.

Next post

KRALJ ČAČKA PRED KONCERT U BEOGRADU: Dobrodošli u moju "Zemlju snova"

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *