Home»Knjige»Lagunina jubilarna 15. Noć knjige

Lagunina jubilarna 15. Noć knjige

3
Shares
Pinterest Google+

U Laguninim klubovima čitalaca i knjižarama Delfi 16. decembra od 17:00 časova do ponoći održaće se 15. regionalna manifestacija Noć knjige pod pokroviteljstvom Eurobank Srbija.

Ovo će biti još jedna prilika da se po najpovoljnijim cenama kupe najnoviji svetski hitovi, knjige domaćih autora, knjige za decu i druga izdanja.

tvoj_andjeo_cuvar-mirjana_bobic_mojsilovic_v

U Noći knjige ekskluzivno će se pojaviti nova knjiga Mirjane Bobić Mojsilović “Tvoj anđeo čuvar” – uzbudljiva, duhovita i potresna priča o ljubavi, ljubomori, padu i ustajanju, o gubitku i ponovnom osvajanju vlastitog života.

pecina-zoze_saramago_v

Još jedno delo velikog svetskog pisca Žozea Saramaga “Pećina” – priča o običnim ljudima u eri globalizma, prvi put će se pojaviti na srpskom jeziku.

Uz romane “Slepilo” i “Sva imena”, “Pećina” čini triptih kojim Saramago, daje svoju viziju kapitalizma i sveta koji, obuzet tehnologijom, polako srlja u propast.

juda-amos_oz_v

Roman “Juda” Amosa Oza je dirljiva ljubavna priča u Jerusalimu 1959, o mladiću na životnom raskršću. Oz iznosi provokativnu ideju o hrišćanstvu i izdajicama, a ne zaobilazi ni visoku cenu izraelsko-arapskog sukoba.

Ovo je jedan od najuticajnijih Ozovih romana i Laguna ga prvi put objavljuje na srpskom jeziku za Noć knjige.

kibicfenster-dusan_petricic_v

Svetski poznati karikaturista i ilustrator Dušan Petričić kroz svoj kibicfenster posmatra svet i zemlju u kojoj živimo.

Promućurni, dalekovidi i duhoviti prikazi ličnosti i događaja koji obeležavaju XXI vek u Srbiji odličan su istorijski spomenar i opomena za buduća vremena a sabrani su u knjizi “Kibicfenster”.

velicanstvena_knjiga_o_dinosaurusima-tom_dzekson_v

Za najmlađe čitaoce Laguna je spremila posebno iznenađenje. “Veličanstvena knjiga o životinjama” i “Veličanstvena knjiga o dinosaurusima”, povešće mališane na istraživačko putovanje gde će upoznati razne životinje i mnoge neobične dinosauruse. Knjiga je velikog formata i sa tvrdim koricama, a svaka ilustracija propraćena je zanimljivim informacijama.

Noć knjige će se održati u 26 gradova u Srbiji i regionu, na 53 lokacije. Regionalni karakter manifestaciji daju Lagunini klubovi čitalaca u Banjaluci, Tuzli, Sarajevu, Podgorici i Nikšiću.

Previous post

WIZARDS OF GORE ZA HEADLINER.RS... Ovo je najapsurdniji rokenrol intervju ikada

Next post

Počeo prvi Festival meta filma u Beogradu

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *