Cotton Pickers: Neumorni bluzeri iz Mladenovca

0
43
Cotton Pickers/ Photo: Facebook @PickersCotton
Cotton Pickers/ Photo: Facebook @PickersCotton

Ako ste raspoloženi za dobru svirku svakako će vas zanimati informacija da bend Cotton Pickers nastupa 16. decembra od 22:00 časa u klubu Vaša Prečica (Zemun).

Mladenovački bluz/rok trojac formiran je još 2004. godine pod imenom Unregistered Feedback koje su kasnije promenili u Cotton Pickers. Zbog odsustva bubnjara bend je bio primoran da pauzira, ali se 2008. godine reaktivirao i nastavio sa radom.

Od nastanka benda pa do sada Cotton Pickers radi u istom sastavu: Jovan Stepić (gitara i vokal), Ivan Stepić (bas gitara) i Uroš Ugrinović (bubnjevi).

Cotton Pickers/ Photo: Facebook @PickersCotton
Cotton Pickers/ Photo: Facebook @PickersCotton

Kontinuiran rad i kvalitet benda su nekoliko puta i zvanično nagrađeni. Osvojili su treće mesto (2010.) na takmičenju Demo masters 7 u organizaciji Radio Beograd 202, a pesma “Waiting For A Bus” se našla na istoimenoj kompilaciji. Prvo mesto na 31. Majskoj gitarijadi u Požarevcu 2010, drugo mesto na festivalu Uhvati ritam u Svilajncu 2010. i prvo mesto na 45.  Zaječarskoj gitarijadi.

U novembru 2012. godine Cotton Pickers je objavio svoj debi album pod nazivom “Slaughterhouse Blues” za izdavačku kuću Long Play Records.

Kvalitetan spoj roka i bluza prisutan na albumu “Slaughterhouse Blues”, bio je nagrađen od strane Radio Beograda i Radio Beograda 202 time što je proglašen za debitantski album 2012. (po glasovima slušalaca).

Cotton Pickers pripada grupi koncertno veoma aktivnih bendova. Više od 30 samostalnih i nastupa na festivalima širom Srbije bili su odlična prilika da steknu i opravdaju reputaciju odličnog lajv benda. 

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime