NOVI SKANDAL DŽEREMIJA KLARKSONA: Na televiziji otkrio kako se “pravilno” švercuje migrant

0
93
Oglasi
Džeremi Klarkson/Photo: facebook@JeremyClarkson
Džeremi Klarkson/Photo: facebook@JeremyClarkson

The Grand Tour, novi šou program trojice bivših voditelja legendarne automobilističke emisije Top Gear, našao se na udaru javnosti u Velikoj Britaniji zbog neslane šale o krijumčarenju migranata u tu zemlju.

Elem, u četvrtoj epizodi serijala Grand Tour, Džeremi Klarkson i Džejms Mej “spakovali” su kolegu Ričarda Hamonda u mali prostor između zadnjeg branika i osovine Audija TT. A zatim su pozvali ljude iz publike, koji nisu znali gde je Hamond sakriven, da pokušaju da ga pronađu.

The Grand Tour/printscreen
The Grand Tour/printscreen

Pošto je bez uspeha zavirivala u kabinu i istražiivala spoljašnjost vozila, publika je bila iznenađena otkrićem da je popularni “Hamster” uspeo da se smesti u tako skučen prostor. Komentarišući ovaj segment emisije, Klarkson se u svom stilu našalio na račun “igre skrivalice” između migranata koji pokušavaju da ilegalno uđu u Veliku Britaniju s jedne, i carinika i granične policije koji imaju zadatak da ih otkriju s druge strane.

– Kada imigranti pokušavaju da uđu u zemlju, obično se sakriju u tovarni deo kamiona ili šlepera, što je najpogrešniji izbor mesta za skrivanje u igri ‘žmurke’. Sve što pripadnik granične policije tada treba da uradi je da ode do zadnjeg dela kamiona, otvori vrata i kaže ‘eto, pronašao sam te’ – rekao je u svom sarkastičnom stilu Džeremi Klarkson.

The Grand Tour/printscreen
The Grand Tour/printscreen

– Svakako mora da postoji bolji način da nekoga prošvercujete u Veliku Britaniju, i mislim da sam ga ja dobro razradio – dodao je televizijski skandal majstor.

I dok je publika u studiju uživala u njegovoj šali, ovaj potez naišao je na osudu u nekim britanskim medijima uz izraze “zgražavanja” zbog prikazivanja migranata kao nelegalnog tereta koji se krijumčari u zemlju.

Potez poznatog voditelja, koji je protumačen i kao neka vrsta vodiča za krijumčarenje ljudi preko granice, okarakterisan je kao “veoma neodgovoran”.

Produkcija koja stoji iza serijala The Grand Tour nije želela da komentariše ovaj događaj.


The Grand Tour S01E04 Full Show by mrkmptit

dailymail.co.uk

 

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime