Dani Zorana Radmilovića: “Zoranov brk” i Violeti Goldman i Dimu Dimovu

0
44
Photo: zoranradmilovic.org.rs

Treće večeri manifestacije Dani Zorana Radmilovića nagradu “Zoranov brk” osvojila je Violeta Goldman, za ulogu Glorije Biti u komadu “I konje ubijaju zar ne” pozorišta Madlenijanum, a u režiji Borisa Todorovića. Goldman je kazala da je iznenađena nagradom i da joj puno znači.

– Prepuno je emocija i bude mi se sećanja na Dejana Krstića, reditelja predstave u kojoj sam igrala dok sam bila ovde u Zaječaru i koji je preminuo, nažalost, i možda je zato više ovako emotivno – rekla je Goldman.

Violeta Goldman/ Photo: zoranradmilovic.org.rs
Violeta Goldman/ Photo: zoranradmilovic.org.rs

Četvrte večeri 25. Dana Zorana Radmilovića u Pozorištu Timočke krajine izveden je komad “Jedan Džekson viška” Dramskog teatra “Račo Stojanov” iz Gabrova u Bugarskoj, po tekstu Artura Nufilda i u režiji Nevene Miteve koji je oduševio zaječarsku publiku.

Ogroman trud celog ansambla posetioci su nagradili dugim i snažnim aplauzom na kraju izvođenja, dok je žiri odlučio da “Zoranov brk” dodeli Dimu Dimovu.

– Prijatno sam iznenađen i svakako nisam očekivao ovu nagradu. Zaječarska publika je divna i bilo je lepo igrati za njih večeras ovde. Prvi put, ne i poslednji, nadam se – izjavio je Dimov povodom nagrade.

Dimo Dimov/ Photo: zoranradmilovic.org.rs
Dimo Dimov/ Photo: zoranradmilovic.org.rs

Nevena Miteva, reditelj predstave i upravnik teatra u Gabrovu, izrazila je zadovoljstvo zbog gostovanja u Zaječaru i najavila da će zaječarsko pozorište gostovati na Međunarodnom pozorišnom festivalu u Bugarskoj sledeće godine.

Ona je podsetila da je Dramski teatar “Račo Stojanov”učestvovao na Danima Zorana Radmilovića 2004. godine i da su upoznati sa likom i delom legendarnog glumca čije ime nosi maifestacija.

– Ovo gostovanje predstavlja nastavak jedne uspešne i plodne saradnje ova dva teatra – dodala je Miteva.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime