Buč Kesidi i Mr.Rabbit: Promocije albuma u klubu Rokanje

0
108
Oglasi

rokanjesredjenaKlub Rokanje i izdavačka kuća Lampshade Media predstavljaju 15. decembra novo klupsko veče “Rokanje uživo” u okviru kojeg će biti održan koncert bendova Buč Kesidi i Mr.Rabbit.

Buč Kesidi

Buč Kesidi je mladi autorski bend uz Pančeva. Postoje od 2012. i svoj muzički pravac usmerili su ka indie rokenrolu. Imaju širok spektar muzičkih uzora, od Bitlsa do Arktik Mankiza, zatim od domaćih bendova od Jarbola, Eve Braun do Idola…

Buč Kesidi/ Photo: Promo
Buč Kesidi/ Photo: Promo

– Mi smo momci iz Pančeva i pišemo i sviramo autorsku muziku koja se nama sviđa, a inspirisana je uglavnom ličnim neuspesima. Hteli bismo da pokrenemo još ljudi da prave bendove ili da razmišljaju o sebi – rekli su o sebi članovi benda Buč Kesidi.

Perspektivni rok trio čine Luka Racić (gitara i vokal), Zoran Zarubica (bubnjevi i prateći vokal) i Alen Duš (bas gitara i prateći vokal).

Buč Kesidi/ Photo: Promo
Buč Kesidi/ Photo: Promo

Buč Kesidi je 2015. godine potpisao ugovor za izdavačku kuću Lampshade media i objavio mini EP pod nazivom “Španska serija” koji je bio uvertira za debi album “Posesivno-osuplsivni hospul”.

Bend je do sad svirao sa Jarbolima, Stuttgart Online-om, Artan Lilijem, kao i na mnogim festivalima – Exit, Arsenal Fest, Berlin Music Fest München i drugima. Poznat je po hitovima “Jaa (imam plaan)”, “Pola pet”, “Stani!! Stani!!!”

Mr.Rabbit

Mr.Rabbit je alternative hip-hop/fusion koji je nastao krajem 2013. godine u Valjevu. Album prvenac su objavili u julu 2014. godine za izdavačku kuću Lampshade Media.

Mr. Rabbit/ Photo; Facebook @mrrabbitofficial
Mr. Rabbit/ Photo; Facebook @mrrabbitofficial

U martu 2015. godine objavili su singl i spot pod imenom “Magla”, a drugi studijski album pod nazivom “Postmoderna Komedija” objavljen je sredinom oktobra 2016. godine.

Prvi put su se predstavili beogradskoj publici u okviru Vračar Rocks Festivala, zajedno sa bendovima Iskaz i Deca Apokalipse. Posle toga su svirali u okviru koncerata na Zidiću u organizaciji Doma omladine Beograda i na festivalima u Vrnjačkoj Banji, Valjevu…

U klubu Rokanje, Cetinjska 15, oba benda će promovisati svoje nove albume. Ulaz je besplatan, a koncert počinje od 20:30 časova.

 

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime