STRAH, KAKAV STRAH? Džoni Ranković u novom spotu stvarno objasnio neke stvari…

0
99
Oglasi
Koncert Iza horizonta/Photo: Željka Dimić
Koncert Iza horizonta/Photo: Željka Dimić

Drugi spot sa albuma “Teram po svom” najmlađeg rokera u regionu Džonija Rankovića, urađen za pesmu “Strah”, predstavljen je danas 12. decembra na njegovom Youtube kanalu.

Posle spota “Pokreni se” kojim je album promovisan i koji je naišao na izuzetno interesovanje javnosti, Džoni nastavlja da šalje važne životne poruke ne samo svojim vršnjacima, muzičarima i ljubiteljima žestokog roka, već svim ljudima u ovom teškom vremenu. Pesma ima snažan tekst i solo, dok sam spot “Strah” oslikava Džonijev život iz perspektive koju on nikada nije želeo da potencira osim u želji da se solidariše sa onima koji imaju životne probleme ili da ih podsticanjem pomogne.

– Za bolje razumevanje stihova i muzike rade se pokretne slike koje se zovu spot, ali za istinsko razumevanje pesme “Strah” ljudi moraju da odrastu od samog života, da pronađu skrivenu snagu u sebi i tako se lakše bore sa problemima koje svakodnevno imaju, da odrede sebi ciljeve i da se na putu do njih ničega ne plaše, a da se na njemu zaustave samo kada treba da pomognu drugome – kaže Džoni kao da nema 12, već mnogo više godina, iskustva i mudrosti.

Uz potresne slike svakodnevice, u spotu dominiraju njegova volja, hrabrost i beskompromisnost u nameri da sve nedaće pobedi muzikom svirajući gitaru, nastupajući sa svojim bendom “The Churlians” ili učestvujući u brojnim humanitarnim akcijama beskrajno ceneći svaki novi dan i radujući se životu.

Džoni je potpuno sam za svoj put borbe izabrao rock’n’roll. Svira gitaru od najranijeg detinjstva, izučava teoriju muzike i produkciju, svakodnevno vežba, piše pesme, aranžmane…Naravno, ne zapostavlja ni školu jer namerava da studira u inostranstvu.

[accordion title=’Rođeni pobednik’ open=’true’]Na “The UK Songwrtiting Contest” 2015, među 70.000 pesama iz sveta, kao kompozitor i tekstopisac pesme “Hot or cold” plasirao se u polufinale. Dobitnik je dva priznanja “Najplemenitiji podvig godine” i “Heroj Beograda”, jer je organizovao humanitarni rođendanski koncert “Za Lanu”  na kome su umesto poklona njemu prikupljana sredstva za operaciju srca devojčice koja su joj bila potrebna.  [/accordion]

Za svoj prvi autorski album “Teram po svom” koji je objavljen ove godine, napisao je sve pesme (muziku i tekst), otpevao ih i odsvirao sve gitare. Album je producirao Vojislav Aralica i jedini je na svetu izdati album koji je kompletno autorsko delo nekog ko ima samo 12 godina.

Džoni je frontmen benda “The Churlians” koji čine njegovi vršnjaci (Pavle, Marko, Griša i Jelena), sa kojima redovno vežba i priprema nastupe na velikom broju festivala u narednoj godini za koje su već dobili pozive.

Telegraf.rs

 

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime