Home»Muzika»Homeland»STRAH, KAKAV STRAH? Džoni Ranković u novom spotu stvarno objasnio neke stvari…

STRAH, KAKAV STRAH? Džoni Ranković u novom spotu stvarno objasnio neke stvari…

7
Shares
Pinterest Google+
Koncert Iza horizonta/Photo: Željka Dimić
Koncert Iza horizonta/Photo: Željka Dimić

Drugi spot sa albuma “Teram po svom” najmlađeg rokera u regionu Džonija Rankovića, urađen za pesmu “Strah”, predstavljen je danas 12. decembra na njegovom Youtube kanalu.

Posle spota “Pokreni se” kojim je album promovisan i koji je naišao na izuzetno interesovanje javnosti, Džoni nastavlja da šalje važne životne poruke ne samo svojim vršnjacima, muzičarima i ljubiteljima žestokog roka, već svim ljudima u ovom teškom vremenu. Pesma ima snažan tekst i solo, dok sam spot “Strah” oslikava Džonijev život iz perspektive koju on nikada nije želeo da potencira osim u želji da se solidariše sa onima koji imaju životne probleme ili da ih podsticanjem pomogne.

– Za bolje razumevanje stihova i muzike rade se pokretne slike koje se zovu spot, ali za istinsko razumevanje pesme “Strah” ljudi moraju da odrastu od samog života, da pronađu skrivenu snagu u sebi i tako se lakše bore sa problemima koje svakodnevno imaju, da odrede sebi ciljeve i da se na putu do njih ničega ne plaše, a da se na njemu zaustave samo kada treba da pomognu drugome – kaže Džoni kao da nema 12, već mnogo više godina, iskustva i mudrosti.

Uz potresne slike svakodnevice, u spotu dominiraju njegova volja, hrabrost i beskompromisnost u nameri da sve nedaće pobedi muzikom svirajući gitaru, nastupajući sa svojim bendom “The Churlians” ili učestvujući u brojnim humanitarnim akcijama beskrajno ceneći svaki novi dan i radujući se životu.

Džoni je potpuno sam za svoj put borbe izabrao rock’n’roll. Svira gitaru od najranijeg detinjstva, izučava teoriju muzike i produkciju, svakodnevno vežba, piše pesme, aranžmane…Naravno, ne zapostavlja ni školu jer namerava da studira u inostranstvu.

Rođeni pobednik
Na “The UK Songwrtiting Contest” 2015, među 70.000 pesama iz sveta, kao kompozitor i tekstopisac pesme “Hot or cold” plasirao se u polufinale. Dobitnik je dva priznanja “Najplemenitiji podvig godine” i “Heroj Beograda”, jer je organizovao humanitarni rođendanski koncert “Za Lanu”  na kome su umesto poklona njemu prikupljana sredstva za operaciju srca devojčice koja su joj bila potrebna.  

Za svoj prvi autorski album “Teram po svom” koji je objavljen ove godine, napisao je sve pesme (muziku i tekst), otpevao ih i odsvirao sve gitare. Album je producirao Vojislav Aralica i jedini je na svetu izdati album koji je kompletno autorsko delo nekog ko ima samo 12 godina.

Džoni je frontmen benda “The Churlians” koji čine njegovi vršnjaci (Pavle, Marko, Griša i Jelena), sa kojima redovno vežba i priprema nastupe na velikom broju festivala u narednoj godini za koje su već dobili pozive.

Telegraf.rs

 

Previous post

Met Teri pobedio u britanskom X faktoru i sad hoće da skine "prokletstvo muških pobednika"

Next post

DRŽ'TE SE ZAJEČARCI... BIĆE DŽA ILI BU

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *