Home»Muzika»Homeland»HL PREDSTAVLJA: Trio Madresi… Zrenjeninci koji se ne predaju

HL PREDSTAVLJA: Trio Madresi… Zrenjeninci koji se ne predaju

3
Shares
Pinterest Google+
Madresi/ Photo Aleksandar Katić
Madresi/ Photo Aleksandar Katić

Madresi su tročlani pank rok bend koji je nastao 2008. godine u Zrenjaninu. Poznati su kao dugogodišnji borci za očuvanje zrenjaninske rok scene i urbanog muzičkog izraza.

Bend svoj zvuk bazira na beskompromisnom rokenrolu sa dosta elemenata panka i tekstovima koji na satiričan način opisuju socijalne prilike, događaje iz života, kao i sopstvene stavove, emocije, frustracije…  Posle singla “Odvedi me odavde” koji je najavio istoimeni album bend Madresi je u oktobru 2014. godines i objavio svoj debi album za izdavačku kuću Balkanrock Recordsa.

Na albumu “Odvedi me odavde” se nalazi prvih 10 autorskih pesmama koje su nastale tokom 2007. i 2008. godine. Bend ima još dvadesetak snimljenih i za sada neobjavljenih pesama. Album je rađen u sopstvenoj produkciji Madresa.

“Odvedi me odavde… i učini kraj mojim mukama” su možda i najupečatljiviji stihovi, istoimene pesme  momaka iz Zrenjanina. U svom čvrstom i definisanom zvuku, bez efekata i doterivanja, obraćaju se nepoznatom sa molbom da ga odvede što dalje, dalje od istine. Jednostavna pesma, sa jasnom i danas prepoznatljivom porukom.

Za pesmu “Odvedi me odavde” je snimljen spot u sepija tehnici, koji prati prolaznost dana i života u naselju, u režiji Aleksandra Katića i Promaja Films-a.

Madresi album promovišu sjajnim i dobro posećenim klupskim svirkama u Beogradu i u Vojvodini, a svojom pank kritikom na mnoge društvene pojave razvijaju svest kod publike.

Bend su osnovali: Vladimir Maksimović, Srđan Dević i Aleksandar Ač umesto koga je jedno vreme u bendu proveo Aleksandar Katić. Trenutnu postavu Madresa čine: Vladimir Maksimovic, Nenad Ivanic i Zolti Vaci.

Madresi/ Photo: Facebook/Madresi
Madresi/ Photo: Facebook/Madresi

M.P.

 

Previous post

Alan Voker - Zvezda skandinavske elektro scene predstavlja novi sing "Alone"

Next post

ODLAZAK VELIKE WORLD MUSIC ZVEZDE: Legendarna Esma Redžepova premnula u 73. godini

0

  1. radmila
    11/12/2017 at 10:22 am — Reply

    Treba ih slusati ! toplo preporucujem

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *