Home»Muzika»Homeland»Bendovi Mr.Rabbit i Buč Kesidi rokaju u Rokanju

Bendovi Mr.Rabbit i Buč Kesidi rokaju u Rokanju

5
Shares
Pinterest Google+

rokanjeKlub Rokanje i izdavačka kuća Lampshade Media predstavljaju u 15. decembra novo klupsko veče “Rokanje uživo” u okviru kojeg će biti održan koncert bendova Buč Kesidi i Mr.Rabbit.

Mr.Rabbit

Mr. Rabbit je alternative hip-hop/fusion bend iz Valjeva koji je zvanično nastao objavljivanjem prvog albuma sredinom 2014. Godine. Ideja o formiranju ovakve muzičke grupe datira par godina unazad okupljanjem nekoliko bivših članova valjevskog benda Ira.

Mr. Rabbit/ Photo: Darko Manasić
Mr. Rabbit/ Photo: Darko Manasić

Aleksandar Danilović, pokretač cele priče je 2011. godine sa Markom Ilinčićem, Milom Ristović, Lazarom Antonićem, Milošem Jevtićem i drugim valjevskim muzičarima počeo rad na solo projektu koji je završen 2014. godine. Projekat je prerasto u album prvenac benda pod nazivom “Noćna Luka Brodova”. Album je objavljen u julu 2014. godine za izdavačku kuću Lampshade Media.

Mila Ristović (vokal) i Miloš Jevtić (gitara) zbog privatnih obaveza napuštaju grupu pa sadašnju postavu benda Mr. Rabbit čine: Aleksandar Danilović (vokal), Đurđa Perović (vokal), Marko Ilinčić (klavijature), Anđelko Arnaut (bubnjevi), Branko Vučetin(bas gitara) i Lazar Antonić (gitara).

Mr. Rabbit/ Photo: Lovefest
Mr. Rabbit/ Photo: Lovefest

Sredinom 2013. godine, objavljuju spot za pesmu “Noćna Luka Brodova” koja je imala dobar odziv publike, a početkom 2014. godine i spot za pesmu “Tender”, koji je snimljen u saradnji sa valjevskim bendom Township Rebellion. Početkom jula iste godine, u saradnji sa Sanjom Vučić (ZAA), snimaju Live Session u beogradskom ATTIC Studiju za pesmu “Želje” gde snimaju i video za pesmu “Sima” u saradnji sa saksofonistom Urošem Nedeljkovićem i Jovanom Kneževićem (Mašta Bašta).

Muziku benda Mr. Rabbit karakteriše neobičan zvuk. Na primer, “Tender” je pesma teških gitarskih rifova a “Noćna Luka Brodova”  je otpevana uz laganu klavirsku melodiju praćenu etno zvucima frule i neobičnim gruvom bas gitare. Dva poslednje objavljena singla sa albuma – pesma “Želje” rađena je sa neobičnim uplivom u soul i začinjena snažnim ženskim vokalom i pesma “Sima” upotpunjena je funky ritmom i melanholičnim zvukom saksofona.

Mr.Rabbit/ Photo: Promo
Mr.Rabbit/ Photo: Promo

Njihov zvuk obiluje žanrovskim lutanjima, počev od hip-hopa i roka preko fanka i popa, do nu-metala i elektronike. Kako sami članovi benda Mr. Rabbit kažu – u pitanju je nekakav alternative hip-hop/fusion žanr.

Bend je u martu 2015. godine objavila spot za novi singl pod imenom “Magla”,  a istovremeno su se pripremali za nastupe u regionu. Beogradskoj publici su se prvi put predstavili  nastupom na Vračar Rocks Festivalu, zajedno sa bendovima Iskaz i Deca Apokalipse. Mesec dana kasnije nastupali su u Valjevu na DA Festivalu, koji su otvorili zajedno sa Škabom i bendovima Sick Soul i Ućuti Pas.

Mr.Rabbit je nastupao i na Love Festu u Vrnjačkoj Banji, a prvi samostalni nastup imali su u okviru serije koncerata “Na Zidiću” koje organizuje Dom Omladine Beograda. U februaru 2016. godine su započeli rad na novom albumu. Drugi studijski album benda, pod nazivom “Postmoderna Komedija”, objavljen je u oktobru 2016. Godine za izdavačku kuću Lampshade Media. Krajem novembra, prvi singl sa novog albuma, spot za pesmu “Manifest”, doživeo je svoju MTV premijeru.

Buč Kesidi

Buč Kesidi je mladi pančevački rokenrol trio nastao 2012. godine. Bend je 2015. godine potpisao ugovor za izdavačku kuću Lampshade Media i objavio mini EP pod nazivom “Španska serija” koji je bio uvertira za njihov debi album “Posesivno-osuplsivni hospul”.

Buč Kesidi/ Photo: Promo
Buč Kesidi/ Photo: Promo

Buč Kesidi je do sad svirao sa Jarbolima, Stuttgart Online, Artan Lili, kao i na mnogim festivalima – Exit, Arsenal Fest, Berlin Music Fest München. Poznat je po hitovima “Jaa (imam plaan)”, “Pola pet”, “Stani!! Stani!!!”

Članovi benda su: Luka Racić, Zoran Zarubica i Alen Duš.

U klubu Rokanje, Cetinjska 15, oba benda će promovisati svoje nove albume. Ulaz je besplatan, a koncert počinje od 20:30 časova i trajaće do 23:00 časa.

Previous post

INTERVJU - SRĐAN GOJKOVIĆ GILE: Da nije bilo "Distorzije" danas ne bi bilo ni Orgazma

Next post

Alan Voker - Zvezda skandinavske elektro scene predstavlja novi sing "Alone"

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *