Ako mislite da je lako pripremiti balet “Labudovo jezero” na ledu… Grdno se varate

0
122
Oglasi
Labudovo jezero/ Photo: Promo
Labudovo jezero/ Photo: Promo

Beograd i Sava Centar se uveliko pripremaju za Balet na ledu – “Labudovo jezero”, u izvođenju državnog ansambla iz Sankt Peterburga. Prestonička publika će 14. decembra imati priliku da gleda dve predstave i to u terminima od 18:00 i 21:00 čas.

Iskusnoj produkcijskoj ekipi, koja sve donosi iz Rusije, potrebna su 24 sata da montiraju poseban led i 6 časova da isti demontiraju. Za ovu predstavu koristiće 2.700 kg leda, a sve mora da bude besprekorno, jer se među baletanima nalaze profesionalci sa titulom Majstora sporta Rusije koji zahtevaju i pružaju samo najbolje.

Labudovo jezero/ Photo: Promo
Labudovo jezero/ Photo: Promo

Čak i najiskusniji baletani i klizači tvrde da je gotovo nemoguće igrati balet na ledu, pa je ansambl iz Sankt Peterburga jedan od retkih na svetu koji je uspeo u tome.

Za koreografiju je zadužen Konstantin Rasadin koji u svojoj bogatoj biografiji ima i saradnju sa baletskim legendama kao što su Rudolf Nurejev i Mihail Barišnjikov.

Kostimi za “Labudovo jezero” vrede više od 250.000 dolara, jer pored estetike, moraju da poseduju i izuzetnu izdržljivost, da bi mogli da prate zahtevne figure koje izvode baletani ovog ansambla.

Labudovo jezero/ Photo: Promo
Labudovo jezero/ Photo: Promo

Predstava “Labudovo jezero” je izvođena na svim kontinentima, a sada u potpuno novoj produkciji i koreografiji dolazi u Beograd.

Ulaznice za Balet na ledu možete da nabavite na blagajni Sava Centra, u Win Win radnjama i putem www.ddtickets.rs

Pogledajte kako se montira klizalište za Balet na ledu i scenografija…

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime