U Beograd stiže THE DOORS ALIVE, najbolji tribjut bend legendarnog Morisona i ekipe

0
103
Oglasi
The Doors Alive/Photo: facebook@thedoorsalive
The Doors Alive/Photo: facebook@thedoorsalive

U beogradski Dom omladine 11. februara 2017. dolazi najbolja “tribute to The Doors” grupa – The Doors Alive iz Velike Britanije. I to u godini kada se navršava pet decenija od nastanka legendarne grupe The Doors.

The Doors Alive/Photo: facebook@thedoorsalive
The Doors Alive/Photo: facebook@thedoorsalive

The Doors Alive stvaraju zvuk, imidž, prisutnost i realistični osećaj šezdesetih godina prošlog veka, koji publiku vodi u vreme hitova legendarnih kalifornijskih rok ikona The Doors.

[infobox title=’PRIČA O THE DOORS’]

The Doors/Photo: facebook@thedoors
The Doors/Photo: facebook@thedoors

Grupa The Doors je bila već od samog početka (leto 1965. godine) ispunjena neverovatnom energijom, a najveću pažnju je privlačio pevač Džim Morison. Naravno, magije koju su stvarali ne bi bilo bez Džona Densmura, Robija krigera i Reja Manzareka koji su uz njega činili briljantnu celinu, postavši jedna od najznačajnijih i najuticajnijih rok grupa svih vremena. The Doors su uzeli ime od vizionarskog pesnika Vilijama Blejka koji je napisao: “Kada se vrata percepcije očiste, tada će se stvari istinski prikazati takve kakve jesu, beskonačne”, a Morison je svom bendu predložio da se nazovu The Doors. Bend je svoj prvi ugovor potpisao sa tada još malom izdavačkom kućom Elektra Records u junu 1966. godine. Naredne godine objavljuju svoj prvi album jednostavno nazvan “The Doors”, koji otvara jedna od najpoznatijih i najjačih pesama “Break On Through (To The Other Side)”. Na albumu se nalaze i večni hitovi “Light My Fire” i “The End”, kao i “Alabama Song” . U aprilu 1971. godine The Doors objavljuju svoj šesti studijski album “L.A. Woman”, a nakon tri meseca umire Morison. The Doors su posle toga objavili još dva albuma i 1973. prestali sa radom. 1978. godine je objavljen posljednji album „An American Prayer” na kojem se nalazi čitanje poezije Morisona snimljeno 1969. i 1970. godine, uz muzičku pozadinu The Doors.[/infobox]

Na koncertu ćemo čuti hitove kao što su “Light My Fire”, “When The Music’s Over”, “People Are Strange”, “Love Me Two Times”, “Break On Through (To The Other Side)”, “Riders On The Storm”, “The End” i mnoge druge. Najveći hitovi The Doors na klupskom koncertu u vrhunskom izvođenju The Doors Alive – uživo ono što se danas može slušati samo na nosačima zvuka.

The Doors Alive sviraju ritmično zarazne melodije sa hipnotičkim zvukom orgulja, grubom bluz gitarom, pojednostavljenom ritam sekcijom i bariton glasom koji recituje poeziju Džima Morisona. Pevač Majkl Grifin vlada vokalom poput jedinstvenog Morisona, a i izgledom je nalik na njega, dok članovi grupe The Doors Alive, da bi postigli originalan zvuk, koriste potpuno iste instrumente koje su nekada upotrebljavali originalni The Doors, uključujući Fender Rhodes Bass, Vox Continental klavijature i Gibson “SG” gitaru.

[accordion title=’Misteriozna smrt, naravno u 27. godini’ open=’true’]

The Doors/Photo: facebook@thedoors
The Doors/Photo: facebook@thedoors

Džim Morison umro je 3. jula 1971. godine u Parizu u dvadeset i sedmoj godini života. Njegova smrt je ostala misterija jer obdukcija nije bila obavljena, a kao službeni uzrok smrti naveden je infarkt. Njegova želja da ga pamte kao pesnika mu se ostvarila. 1991. godine snimljen i dugometražni film u režiji Olivera Stona u kojem Val Kilmer odlično glumi Morisona.[/accordion]

The Doors Alive pune neke od najprestižnijih dvorana i klubova po celoj Evropi i Velikoj Britaniji i oduševljavaju publiku od Los Anđelesa do Berlina. Takođe su nastupili kao glavni bend na najvećem festivalu posvećenom grupi The Doors – The Feast Of Friends, rasprodali liverpulski Cavern Club i mančesterski Academy, a konstantno sviraju na open-air festivalima u Engleskoj, Škotskoj i Nemačkoj.

Ukratko – The Doors Alive stižu Beograd. A vi odlučite sami da li ćete na koncert. Mi nemamo dilemu.

Ulaznice već mogu da se kupe na svim prodajnim mestima Eventima.

HL

 

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime