Gremi 2017: Najviše nominacija za Bijonse

0
72
Bijonse/ Photo: Facebook @beyonce
Bijonse/ Photo: Facebook @beyonce

Američka pop zvezda Bijonse predvodi u nominacijama za Gremi nagrade za 2017. godinu, sa devet nominacija uključujući i one za album i pesmu godine.

Pevačica, koja već ima osvojenih 20 Gremi nagrada, takodje je prva umetnica koja je u istoj godini nominovana u pop, rok i ar-en-bi (RnB) kategorijama. Sa 62 nominacije do sada ona je ženski izvođač sa najviše nominacija u istoriji Gremija.

Iza Bijonse su Drejk, Rijana i Kanje Vest, sa po osam nominacija, a britanska pevačica Adel nominovana je za album, ploču i pesmu godine.

Za album godine Bijonsini i Adelini albumi “Lemonade” i “25” takmičiće se sa Drejkovim hitom “Views”, albumom Džastina Bibera “Purpose” i iznenađenjem u nominacijama, trećim albumom kantri pevača Sterdžila Simpsona “A Sailor’s Guide to Earth”.

Bijonse/ Photo: Facebook @beyonce
Bijonse/ Photo: Facebook @beyonce

Bijonsinih devet nominacija uključuju najbolje rok izvođenje (“Don’t Hurt Yourself” sa Džekom Vajtom), pop solo nastup (“Hold Up”), rep nastup (“Freedom” sa Kendrikom Lamarom) i urbani savremeni album (“Lemonade”).

Adel koja ima pet nominacija, nominovana je i za najbolji pop vokalni album (“25”), i pop solo nastup (“Hello”).

Dejvid Boui koji je preminuo u januaru ove godine, posthumno je dobio pet nominacija za svoj poslednji album “Blackstar”, uključujući za najbolji rok nastup, rok pesmu, album alternativne muzike, i najbolji tehnički izveden album.

Svečano uručenje Gremi nagrada, 59. po redu, biće održano u Los Anđelesu 12. februara 2017. godine.

Spot za pesmu “All Night” Bijonse je objavila 30. novembra…

Izvor: Beta.rs

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime