Home»Pulse»Puls grada»Paralelne vizije na bis: “Rokabili svet” i “Nina” u Domu omladine

Paralelne vizije na bis: “Rokabili svet” i “Nina” u Domu omladine

7
Shares
Pinterest Google+

paralele-1Posle prvog izdanja Festivala muzičkog filma – Paralelne vizije održanog u septembru, Dom omladine Beograda, Paralel – Beogradski Festival Subkulture i distributerska kuća Visionary Thinking, na zadovoljstvo ljubitelja filma i muzike 7. decembra u bioskopu Doma omladine Beograda ponovo prikazuju dva najbolja ostvarenja sa ovog festivala.

Muzički dokumentarac holivudske produkcije, “Rokabili svet”sa Đorđem Stijepovićem kao jednim od glavnih protagonista, a po interesovanju publike igrani biografski film o Nini Simon (od 20:00 časova). Cena ulaznice:  250 dinara.

“Rokabili svet”, 18:00 časova

Rokabili je specifičan supkulturni fenomen čiji se protagonisti jednostavno ponašaju i žive na način kako se to radilo pedesetih godina dvadesetog veka. To je svet “pin-ap” devojaka i mladića zalizane kose u kožnim jaknama. Rokabili im pruža životni prostor u kome se osećaju moćno. Ma koliko taj prostor uvreženo poimanje ne može da prihvati kao normalan, on mnogim u svakodnevnom životu “nevidljivim” ljudima, daje mogućnost da budu primećeni. Najveći strah jednog “rokabilija” je da neće biti primećen, jer je to jednostavno svet u kome je cilj biti drugačiji.

“Nina”, 20:00 časova

Jedan od najkontroverznijih filmova koji je dospeo do bioskopa 2016, za temu ima isečak iz života žene koja spada u najneobičnije i najtalentovanije umetnike dvadesetog veka. Njen hipnotički glas i čarobni stihovi, ali i njen politički aktivizam, učinili su nezaboravnu Ninu Simon ikonom američke muzike i legendom još za života. Lični usponi i padovi, borba za ljudska prava… i muzika. U ulozi Nine Simon – Zoi Saldanja.

 

Previous post

PRAZNIK ZA SRPSKE METALCE: APOCALYPTICA SVIRA METALLICU U BEOGRADU

Next post

Promocija debi albuma benda Park u klubu Rokanje

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *