EKV FOREVER: OBJAVLJENI REMASTERIZOVANI ALBUMI KULTNOG BENDA

0
82
EKV, albumi

Remasterizovanim izdanjima na CD-u i vinilu, Mascom records vraća muziku kultne beogradske grupe Ekatarina Velika onima kojima pripada, generacijama koje su rasle uz reči i značenja njihovih pesama, kao i mladim generacijama koje prepoznaju značaj ove grupe za vreme u kome je stvarala.

Kako bi duh EKV i tog vremena nastavio da živi, u Mascomu su pripremili i remasterizovali njihova četiri poslednja albuma: Ljubav (1987), Samo par godina za nas (1989), Dum dum (1991) i Neko nas posmatra (1993).

Tragovi i uticaji muzike i koncertne aktivnosti kultne grupe na kulturu regiona bili su posebni, a osećaju se snažno i danas. Mnoge generacije su stvarale kult grupe EKV, odnosom prema njihovoj muzici, poetici i porukama. Zajedno su uz njihovu muziku odrastali oni koji su ih prepoznavali kao rokenrol, muziku, zabavu, energiju, poeziju, bunt, stav, opomenu, viziju…

Omoti albuma su redizajnirani, a novi, jednistveni vizuelni identitet i ovoga puta dao je Vuk Vidor, koji je sarađivao sa grupom EKV i na prvim izdanjima.

EKV, Samo par godina za nas
EKV, Samo par godina za nas

EKV, Neko nas posmatra

EKV, Neko nas posmatra

EKV, Ljubav
EKV, Ljubav
EKV, Dum Dum
EKV, Dum Dum

HL

 

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime