Home»Muzika»A LEPO SMO VAM REKLI DA BEZ KRALJA NE VALJA: Trubadur iz Čačka na velika vrata stiže u Beograd

A LEPO SMO VAM REKLI DA BEZ KRALJA NE VALJA: Trubadur iz Čačka na velika vrata stiže u Beograd

8
Shares
Pinterest Google+

Nenad Marić, Kralj Čačka/Photo: Miloš Gojković

Nenad Marić, Kralj Čačka/Photo: Miloš Gojković

Predvodnik nove struje kantautora na našoj muzičkoj sceni, poznat pod imenom-koje-može-da-odvede-na-pogrešan-trag Kralj Čačka, na velikom koncertu u četvrtak 22. decembra od 21h u Velikoj sali Doma omladine Beograda, promovisaće svoj prvi album i tek objavljenu knjigu poezije.

Kako u najavi za ovaj koncert piše “posle višegodišnjeg šunjanja po kuloarima glavnih muzičkih zbivanja u zemlji, Kralj Čačka (za neke poznat i kao Nenad Marić) u novembru 2014. najzad je izašao na glavnu muzičku scenu Beograda, Srbije i sveta, sa singlom “Moj Avatar”. Dve godine i više desetina koncerata kasnije Kralj je spremio prvi studijski album – u iščekivanju tog istorijskog događaja, dođite da čujete nove, stare i razne druge pesme koje će Nenad i ekipa odsvirati samo za vas, u raskošnijem ambijentu nego ikad”.

Nenad Marić, Kralj Čačka/Photo: Marina Bubnić
Nenad Marić, Kralj Čačka/Photo: Marina Bubnić

A iza ovih reči stoji nešto zaista posebno. Odnosno neko ozbiljno drugačiji. Jer, Kralja Čačka je nemoguće svrstati u određeni muzički kalup. Ima tu i džeza, i šansone, i bluza, i fankija… Ima malo Balaševića i Džonija Štulića, ali i Dilana i Toma Vejtsa… Ima tuge i sete, radosti i veselja, i mnogo ljubavi i kajanja. Kao kod svakog dobrog trubadura. A Kralj je dobar. I nije go.

HL

Previous post

BOGAT, BOGATIJI, TEJLOR SVIFT... Forbs objavio listu najbogatijih muzičara 2016.

Next post

A "pucao" je na Nobela… Ovo je najgori opis seksa u 2016. godini

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published.