Home»Kultura»Žena je stena, a muškarac pena… Dobrodošli u KABARE

Žena je stena, a muškarac pena… Dobrodošli u KABARE

4
Shares
Pinterest Google+

Predstava “Vreme žena”, rađena po tekstu Zorana Božovića je bračni kabare, večita tema odnosa muskaraca i žena …. njihovih prgavih misli i strelica koje smo svi barem nekada osetili u svom srcu , bez obzira koliko i dalje planetarno veliko i jako osećali ljubav prema svome partneru. Jedno uzbudljivo putovanje kroz svaki segment emocije koja se zove – ljubav.

Scenario za kabaretsku predstavu “Vreme Žena” nastao je na osnovu kratkih priča koje je autor Zoran Božović objavljivao u listovima “Politika”, “Novosti”, “Jež” i “Ilustrovana Politika”. Mnoge od njih su emitovane na programima radija i televizije, gde su ih govorili Petar Kralj, Svetlana Bojković, Božidar Stošić, Vesna Čipčić i Ljiljana Blagojević.

Vreme žena/ Photo: Promo
Vreme žena/ Photo: Promo

Ideja predstave “Vreme Žena” je da se muško – ženski odnosi prikažu kroz komične situacije i duhovite dijaloge i da se publici, bez uvijanja i bez cifranja, stavi do znanja da Srbijom danas vladaju – žene. Ko u to ne veruje, neka oslušne glas pesnika koji su nekada pevali o “ženi – peni” i “muškarcu – steni”, a sada pevaju o “ženi – steni” i “muškarcu – peni”.

Žene su se za vlast borile dugo i sigurno će je grčevito braniti, tako da muškarcima ne preostaje ništa drugo nego da prihvate preporuku koju će naći u završnom songu: “Vreme žena – istina je živa, ko to shvata, može da uživa”!

Vreme žena/ Photo: Promo
Vreme žena/ Photo: Promo

U ovoj sagi o romantičnoj, samoubilačkoj i ubitačnoj ljubavi igraju: ON – Miodrag Rakočević i ONA – Jelica Kovačević. Predstavu je režirao Ninoslav Šćepanović. Muziku je napisao Andrej Ilić, a saradnici na zvuku su Danijel Popović i Jovan Peurača.

Previous post

White Lies objavio video za pesmu "Hold Back Your Love" sa albuma "Friends"

Next post

Mislili smo da ovo nikad nećemo morati da napišemo na ovom portalu, ali… (samo za 18+) Upoznajte Wizards of Gore

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *