BUIKA “KUPILA” BEOGRAD: Ovde jeste je*eno hladno, ali su vam srca vrela

0
52
Photo: Teodora Ćirić
Photo: Teodora Ćirić

Španska pevačica Konča Buika održala je 28. novembra koncert u Sava Centru sa koga je ispraćena ovacijama publike.

Svetski poznata umetnica je ekspresno postala miljenica beogradske publike. Njeni obožavaoci raznih generacija došli su da čuju pesme koje su Buiku učinile slavnom, ali i materijal sa aktuelnog albuma “Vivir Sin Miedo” na kome je po prvi put pevala, pored španskog,  i na engleskom jeziku.

Gromoglasan aplauz dobila je Buika odmah po pojavljivanju na sceni, a posle poznate “Sueno Con Ella” Konča je ubrzo počela da predstavlja najnovije pesme počevši od naslovne teme “Vivir Sin Miedo”.

Photo: Teodora Ćirić
Photo: Teodora Ćirić

Da je njena muzika, baš kao što je i u najavi koncerta rekla, bliska srpskoj publici, pokazivao je aplauz koji bi, posle svake pažljivo odslušane pesme, bivao sve jači. Tamnoputa “kraljica flamenka” je ohrabrena takvom reakcijom raspoloženo i veoma emotivno vodila sve kroz svoj svet iskrenih emocija, uz duhovite opaske između pesama.

– Ovde sam stigla iz Južne Afrike, iz Johanesburga. Pitala me je prijateljica gde idem. Rekla sam joj “U Beograd”. “U Beograd? Tamo je je*eno hladno”, rekla je ona. Ne. Beograd ima veliko srce i energiju datu od Boga – ispričala je Konča i dobila dug aplauz publike.

Pevala je Buika starije i novije hitove: “Si volvere”, “Nostalgia”, “Siboney”, “Amor de mis amores”… Sentimentom, energijom i širinom duše opčinila je beogradsku publiku koja je, kako je koncert odmicao, postajala sve življa i glasnija.

Photo: Teodora Ćirić
Photo: Teodora Ćirić

– Koncert je zvanično završen, ali meni je zabavno, a kad mi je zabavno ja ne idem nigde – rekla je posle sat i po na bini. Kada je ipak došlo vreme za odlazak sa scene, poručila je, sa cvećem u rukama – Neću da vam kažem “Zbogom”, već “Vidimo se uskoro”.

Buiku je oduševljena beogradska publika pozvala na bis, a ona je za kraj zapevala “Mucho Dinero” i dobila još jedan dug aplauz, uz uzvike oduševljenja. Baš kao što je i rekla – nema sumnje da, posle ovakve razmene emocija, možemo uskoro da očekujemo njen novi dolazak u Beograd.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime