Van Gogh: Da se publika pitala rođendanska žurka bi još trajala…

0
36
Photo: Vedran Metelko

Grupa Van Gogh proslavila je svoj 30. rođendan nesvakidašnjom rokenrol žurkom – dvodelni, akustični i električni koncert, uz podršku nekoliko di – džejeva, 26. novembra uveče (pa do ranih jutarnjih časova) pratilo je oko 6.000 posetilaca u prepunoj i rasprodatoj beogradskoj dvorani Belexpo centar.

Photo: Teodora Ćirić
Photo: Teodora Ćirić

– Čast nam je da ovu noć delimo sa vama – poručio je frontmen Zvonimir Đukić-Đule na početku akustik seta koji je pripao pesmama “Viline vode”, “Mama” (koju je već pevala čitava dvorana), “Šta ako”…

Na bini postavljenoj u sredini dvorane Đule, bubnjar Srboljub Radivojević, basista Dejan Ilić-Cvika i gitarista Bane Gluvakov – pojačani dugogodišnjim producentom Vojom Aralicom i klavijaturistkinjom Sanjom Đuričić – izveli su i akustični “Opasan ples”, “Zemlju čuda”…

Photo: Vedran Metelko
Photo: Vedran Metelko

– Od nekih pesama ćemo se večeras oprostiti, a neke dočekati raširenih ruku. Jedna od njih je “Otkad te nema“- najavio je Đule pesmu koja se prelila u “Za godine tvoje”.

Kao što je na početku večeri publiku zagrejavao DJ Petrovitz Yugoslavia, tako je DJ Puki održavao dobru atmosferu do početka električnog seta benda Van Gogh.

Photo: Dunja Dopsaj
Photo: Dunja Dopsaj

Uključivši “struju” Van Gogh je protutnjao kroz Belexpo već sa “Neumeren u svemu”, a za fanove benda prava poslastica bili su rani radovi “Tragovi prošlosti” i “Tvoj smeh” (pesma koja od 1986. godine nije svirana na koncertima).

Dvorana se tresla uz, “Puls”, “Kiselinu” i “Put”, bend je odsvirao i “Glas”, “Rođendan”, “Zamisli”, “Polje snova”, “Prvu i poslednju kap”… Za kraj zvaničnog dela izvedene su pesme “Basna” i “Spisak razloga”.

Photo: Dunja Dopsaj
Photo: Dunja Dopsaj

U slavljeničkoj noći Đule nije propustio da pomene i u dvorani prisutnog prvog pevača grupe Gorana Milisavljevića, kao i bivše basiste, Dragana Popovića i Dragana Ivanovića.

Balada “Klupko” otvorila je ovacijama dozvan bis, na kome je Van Gogh otprašio “Neko te ima”, “Kolo” i “Anđele moj brate”. Ostatak ove nezaboravne noću publiku su svojim setovima zabavljali  DJ Peppe i DJ Mark Wee.

Photo: Dunja Dopsaj
Photo: Dunja Dopsaj

 

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime