Da li možeš da podneseš 16 osam 23?

0
46
16 OSAM 23/ Photo: Facebook @16osam23
16 OSAM 23/ Photo: Facebook @16osam23

Bend čudnog imena koje je skoro nemoguće zapamtiti 16 OSAM 23 je svoje najnovije izdanje “Da li možeš da podneseš?” objavio pod etiketom izavačke kuće Odličan hrčak u tri etape tokom 2016. godine: u obliku CD Mini albuma (jun), 12″ maxi singla na vinilu (septembar) i konačno i u digitalnom formatu na svim relevantnim servisima za stream i download.

“Da li možeš da podneseš?” predstavlja prvi potpuno novi autorski materijal posle njihovog ponovnog okupljanja u martu 2011. godine.

Pored premijernog singla na mini albumu se nalaze i pesme “Kako kako kako”, “Evo ti pesma Bejbe” i “Konfuzija”. Pesme su snimane u novobeogradskom studiju Underground, produkcijom su se bavili sami članovi grupe, ulogu snimatelja i miks inženjera je obavljao Marko Jovanović Arthur, a mastering vinilnog izdanja je radio riječanin Matej Zec.

16 OSAM 23/ Photo: printscreen
16 OSAM 23/ Photo: printscreen

Od 22. novembra na YouTube je postavljen novi video za aktuelni singl “Konfuzija” koji  predstavlja ilustraciju “najmračnije” pesme sa ovog izdanja. Kako je forma EP-ja nešto što je bendu 16 OSAM 23 poznato od ranije (prvo i poslednje izdanje u devedesetim su takođe bili mini albumi), ideja je bila da i prvo izdanje sa potpuno novim pesmama objave u istom obliku.

Četiri nove pesme predstavljaju sastav koji je spreman da dokaže da ponovno okupljanje njegovih članova nije motivisano nostalgičnim osvrtom na njihove početke, već da su 16 OSAM 23 odrastajući sa svojom publikom (a dosta dugo i bez nje, s obzirom na dugu pauzu), sazreli u autorskom i sviračkom smislu i da i dalje imaju šta da kažu.

Nadovezujući se na poetiku koju su formirali na svoja prva četiri izdanja i nadograđujući je iskustvom sticanim u godinama diskografske pauze matičnog sastava radom na drugim projektima u zemlji i inostranstvu – Vuk, Acko, Draganac i Saša se vraćaju da još jednom protresu iz temelja sliku koju su stvorili o sebi prethodnih godina.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime