Home»Muzika»Homeland»BUČ KESIDI konačno objavljuju debi album – “Posesivno-ospulsivni hospul” (ma šta to značilo)

BUČ KESIDI konačno objavljuju debi album – “Posesivno-ospulsivni hospul” (ma šta to značilo)

5
Shares
Pinterest Google+
Buč Kesidi/Photo: Promo, LampshadeMedia
Buč Kesidi/Photo: Promo, LampshadeMedia

Bombastični levoruki pančevački rokenrol trio Buč Kesidi koji je sa pesmom “Jaa (imam plaan)” napravio priličnu pometnju na rok sceni Srbije, konačno je objavio svoj debi album “Posesivno-ospulsivni hospul”. Album može da se presluša na Deezeru ili da se preuzme na Bandcampu ili Google Play-u.

Kao uvod u ono što sve čeka na albumu, Buč Kesidi je snimio i spot “Stani!! Stani!!”. Spot je režirao basista benda Alen Duš i oslikan je teškim nesanicama koje su ga progonile tokom leta, za vreme rada na albumu.

Album “Posesivno-ospulsivni hospul” snimljen je u studiju Krokodil u produkciji Milana Bjelice, uz podršku diplomiranih muzičara Petra i Vuka Stevanovića iz benda Ljubičice. Album sadrži deset pesama, među kojima su već poznati hitovi “Jaa (imam plaan)” i “Pola pet” i izdat je pod etiketom Lampshade media.

Od Bitlsa do Idola

Buč Kesidi/Photo: Promo, LampshadeMedia
Buč Kesidi/Photo: Promo, LampshadeMedia

Perspektivni rok trio čine Luka Racić, Zoran Zarubica i Alen Duš.
– Mi smo momci iz Pančeva i pišemo i sviramo autorsku muziku koja se nama sviđa, a inspirisana je uglavnom ličnim neuspesima. Hteli bismo da pokrenemo još ljudi da prave bendove ili da razmišljaju o sebi – rekli su o sebi članovi benda Buč Kesidi.
Postoje od 2012. i svoj muzički pravac usmerili su ka indie rokenrolu. Imaju širok spektar muzičkih uzora, od Bitlsa do Arktik Mankiza, od Jarbola, Eve Braun do Idola…

– Album je pokušaj da sumiramo sve što smo radili sa bendom dosad, u poslednje dve-tri godine. Neke od pesama su davno nastale i dosta tih srednjoškolskih manifestacija posesivno-ospulsivnog hospula smo prerasli, ali smo ipak hteli da snimimo ceo album pošteno, zato što verujemo da je tim pesmama uhvaćena istina jednog perioda i da bi te priče i dalje mogle nekome da znače. Mnogo smo naučili kroz snimanje ovog albuma, i jedva smo čekali da ga snimimo da bismo mogli da pravimo novu muziku – već spremamo pesme za drugi album – kažu članovi benda.

I na kraju, šta je “posesivno-ospulsivni hospul”…? Ko to zna…

HL

 

Previous post

The Flaming Lips objavili video za "How??"

Next post

HRABRO, ANASTASIJA, HRABRO... Američka pevačica pozirala gola i otkrila ožiljke od dvostruke mastektomije

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *