Džarmušov dokumentarac o Igiju Popu na 22. Festivalu autorskog filma

0
32
Iggy Pop/ Photo: Facebook @iggypop
Iggy Pop/ Photo: Facebook @iggypop

Dvadeset drugi Festival autorskog filma (FAF) biće održan u Beogradu od 25. novembra do 3. decembra,  a premijerom novog dokumentarnog filma Džima Džarmuša – “Gimme Danger”, o bendu The Stooges, jednom od najvećih rokenrol sastava svih vremena, proslaviće se i novi naziv Ustanove kulture Palilula koja će se zvati po legendarnom rok muzičaru Vladi Divljanu.

Pre projekcije filma, prisutnima će se obratiti direktor Festivala autorskog filma Igor Stanković, kao i predsednik opštine Palilula, Aleksandar Jovičić. Premijerno će biti emitovan i insert iz filma Nebeska tema, ostvarenje inspirisano životom i radom legende Vlade Divljana, o kojem će nešto reći i scenarista i reditelj Mladen Matičević.

Iggy Pop/ Photo: Facebook @iggypop
Iggy Pop/ Photo: Facebook @iggypop

Film “Gimme danger” daje opširan uvid u ovaj bend, čiji je vodeći vokal Igi Pop. Dolazeći iz En Arbora u Mičigenu u kome vlada kontrakulturna revolucija, moćan i agresivan rokenrol stil, bend The Stooges ostavio je pečat na muzičkom pejzažu kasnih 1960-ih. Pružajući publici mešavinu roka, bluza, R&B i džeza, bend je postavio temelj za ono što bi se moglo nazvati pankom i alternativnim rokom u decenijama koje su usledile.

U program ovogodišnjeg Festivala autorskog filma uvršćeno je preko 80 filmova, a od toga čak 17 filmskih ostvarenja biće prikazano u prostorijama CK “Vlada Divljan” u terminima od 18.30h i 20.30h. Detaljan program nalazi se na sajtu festivala faf.rs, a ulaznice za projekcije kupuju se na blagajni Centra za kulturu.

https://www.youtube.com/watch?v=6fgiW_S2Hgk

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime