Kako sam, sasvim slučajno, spasao Željka Joksimovića od bede i nemaštine…

5
42
Željko Joksimović/Photo: YouTube printscreen
Željko Joksimović/Photo: YouTube printscreen

Sedim ja tako na gajbi smoren k’o onaj pop što se takmičio u Slagalici i nije znao ništa kad mi zazvoni mobilni telefon. Žeks… brat moj! Istina, nije me zvao od 2004. kada je sa pesmom posvećenom Milanu Lanetu Gutoviću zauzeo drugo mesto na Evroviziji. Međutim, ja velikim ljudima ništa nikada ne zameram. Mislim, koliko bih tek ja bio frustriran da me u finalu pevačkog takmičenja pobedi Ruslana… i duže od 12 godina…

“Alo Žekse, živ li si?!”

“Brakuse, dobri moj Brakuse…imam problem pa sam te odmah nazvao…”

Željko Joksimović ima problem?!!! Kakav on problem može da ima?

“Šta je? Govori… je l’ nešto sa Jovanom? Ja sam ti lepo govorio da oženiš onu devojku sa polja zelenih što nam mozak onomad sa njom probi, ali ti nisi hteo da slušaš…”

“Ma, nije to. Nemam inspiracije više. Toliko toga sam već grandiozno muzičkog napravio da ne znam kuda dalje. Ubi me nemoć…”

“Imam ja Žeks, tebra moj, Erektol Forte sa trenutnim dejstvom ako treba… ja uzimam 3 tablete dnevno sa dosta votke. Ne pomaže mi ništa al’ bar lako zaspim.”

“Ne ta nemoć nego kreativna… ništa ne mogu da smislim, a moram da budem u centru pažnje… moram! I da dokažem da sam veći od one Kristine, to mi je jedina satisfakcija u životu!”

Koja bre Kristina? Da nije ona što se kupa u Maratoncima?

“Čuj, Željko, brat si mi, al me za kreativnost ne pitaj. Slab sam ti ja u tome. Pa, vidiš da pišem za headliner.rs…”

“Ništa, onda. Morao sam nekoga da pozovem. Ti si mi u imeniku pod slovom B, odmah posle Anastasije. Nego, kako si ti?”

“Jezivo. Znaš onu Suadu što čisti kod mene? Ne može da dođe da pospremi stan, a ja sam težak kao konj, ne mogu da se pomerim.”

“Suada… težak kao konj… pa, naravno!”

Tutututututu…

“Halo! Željko… Joksime…”

Nebitno. On sigurno neće želeti da potvrdi ovu moju priču, no važno je da ja znam da sam jednog velikog umetnika vratio na pravi put. Čuo sam ovo novo što je napravio, lepo sviraju, fina je to muzika. Samo, kad bi neko drugi otpevao. Nije to za mog Žeksa, ne snalazi se, al’ bar će silne pare da namlati.

A mene ako se neko seti kada se bude pravio visokobudžetni dokumentarac o Željku Joksimoviću, setio se…

5 KOMENTARA

  1. Sasvim slucajno cuh Suadu a Konja ne smem ni da pustim. Nemam nista protiv Zeljka, sto bi rek’o onaj iz klipa: ” Nek si zivi kuj gde ‘oce!”, ali Suada je veliki promasaj. Mozda sam subjektivna i ne znam kako bi reagovao neko ko nikada nije cuo Suadu u originalu. Sva sreca da je u dzez fazonu. Zamisli obradi je Braja za Grand ?. Ne dirajte jugoslovenske svetinje! Ne dirajte ono sto je dobro. Obradjujte 200 na sat i Idemo na Mars kao dzezericu pa da vas vidim…Zeljko, eto izazova?

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime