PRAVA VERZIJA (BEZ BAJAGE): “Od kada tebe volim” – by Divna Ljubojević

0
101
Divna Ljubojević/Photo: nebojša Babić
Divna Ljubojević/Photo: nebojša Babić

Interpretatorka duhovne muzike Divna Ljubojević učinila je zanimljiv iskorak u svojoj karijeri objavivši danas novi singl “Od kada tebe volim”, obradu čuvenog hita Bajage i Instruktora.

– Ova pesma već 28 godina nije klonula ni kvalitetom muzike ni kvalitetom teksta, ona je – evergreen! Pesma je novim pristupom aranžmanu, koji je radio producent Voja Aralica, dobila neki vanžanrovski kvalitet, prepoznatljiv i u svetu. Jako sam srećna zbog te saradnje – kaže Divna.

https://www.youtube.com/watch?v=Xha446UmJmU

“Od kada tebe volim” Divna je prvi put izvela uživo prošle jeseni na koncertu “Sa ženske strane jastuka – Dame pevaju Bajagu” u beogradskom Zvezdara teatru, pesma se pojavila i u dokumentarnom filmu o Crvenoj zvezdi, a Divnina izvođenja “Od kada tebe volim” ukupno na Jutjubu premašila su milion pregleda.

– Ni razmišljala nisam o životu tog nastupa na YouTube-u, nego o adekvatnosti pesme koncertu, emisiji i filmu. Baš sam se iznenadila, prijatno – kaže Divna i dodaje:

[accordion title=’Misionar srpske, vizantijske i pravoslavne kulture’ open=’true’]

Divna Ljubojević/Photo: nebojša Babić
Divna Ljubojević/Photo: nebojša Babić

Sa grupom prijatelja Divna je 1991. godine u Beogradu osnovala hor i studio za duhovnu muziku Melodi. Od tada je sa svojim ansamblom održala brojne solističke koncerte i nastupala na renomiranim festivalima širom planete, objavivši 25 muzičkih izdanja u Srbiji i inostranstvu. Divna danas u svetu uživa status jednog od najvećih misionara srpske, vizantijske i pravoslavne kulturne baštine i vrhunskog interpretatora.  [/accordion]- Naravno da ‘Od kada tebe volim’ – by Divna, ne znači promenu osnovnog žanra, ona je jedno od mojih ‘skretanja’ sa pravog puta i obogaćuje ga jer obogaćuje mene.

Divna i Melodi održaće koncerte 23. decembra u Domu vojske u Pančevu i 24. decembra u Kulturnom centru Jagodina.

A OVAKO JE TO ZVUČALO U VERZIJI SA BAJAGOM:

https://www.youtube.com/watch?v=xEhZHde41x4

 

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime