Home»Film»Film o Vladi Divljanu gledaćemo već narednog leta

Film o Vladi Divljanu gledaćemo već narednog leta

9
Shares
Pinterest Google+
Photo: youtube.com printscreen
Photo: youtube.com printscreen

Snimanje filma “Nebeska tema”, režisera i scenariste Mladena Matičevića, o životu i radu muzičara Vlade Divljana, privodi se kraju. Poslednja faza, tokom jeseni i zime, snimaće se u zatvorenom prostoru, dok su za proleće planirane scene na otvorenom koje zahtevaju lepo vreme. Montaža filma počela je 15. novembra, a premijera se očekuje početkom leta.

– Pretposlednji blok filma snimili smo u septembru i oktobru u Beogradu, Zagrebu, Beču, Rovinju i na Braču – kaže Matičević. – Imam velika očekivanja i nadam se da će publici biti zanimljivo da gleda film bar onoliko koliko je nama bilo uzbudljivo na snimanju.

Idoli/ Photo: wikipedia.org
Idoli/ Photo: wikipedia.org

“Nebeska tema” sa autentičnom kombinacijom dokumentarnih i igranih elemenata, uz Zdenka Kolara, Darka Rundeka, Momčila Bajagića Bajage, Srđana Gojkovića Gileta, Srđana Šapera, Mladena Juričića Maksa…, koji će u filmu pevati nove verzije čuvenih pesama Vlade Divljana, čini projekat jedinstvenim. Učestvuju i Svetozar Cvetković, Aleksandar Šandorov, Dušan Strajnić, Goranka Matić, Momčilo Moma Rajin, Dušan Kojić Koja i porodica nekadašnjeg frontmena beogradskih “Idola” – supruga Dina i sinovi Stevan i Pavle.

Film je posveta jednom od predvodnika jugoslovenskog novog talasa, koji je preminuo prošle godine u Beču. Kao hibrid dokumentarnog i igranog filma, “Nebeska tema” po formi i narativnoj strukturi biće slična glavnom junaku – istovremeno i dokument i bajka, urban, emotivan i romantičan.

Izvor: Novosti.rs

Previous post

Guardian proglasio Abru za najuzbudljiviju mladu umetnicu

Next post

Luka i Stjepan se smrzli na snimanju spota, ali nema brige... za Arenu će biti u top formi

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *